Annyi év után visszatért a Meg Nem Értett Magyar Futballista

sport
2016 szeptember 09., 12:29

Azt hittem, már soha nem fog visszatérni, de végre újra itt van. A 90-es évek elején volt rendszeres, hogy a küldöldre szerződött magyar focista fél év után hazakullogott. Elmondása szerint azért, mert bár edzésen remekül ment a játék, a szurkolók is imádták, de az edző, vagy az edző anyósa valamiért pikkelt a magyarokra. Így aztán a Meg Nem Értett Magyar Futbalista újra az NBI-ben villogott, és soha többen nem ment küldföldre.

Könyves Norbert idézte meg ezeket a régi szép időket a Nemzeti Sportban. Könyvesnek ehhez még csak nem is kellett külföldre mennie, elég volt, hogy idejött egy külföldi edző, a német Michale Oenning. Ő ugyanis a Vasas edzője, és ez az a csapat, ahol az MTK és a Paks korábbi támadója kevés lehetőséget kapott. Könyves most elmondta, hogy miért:

„Csak sejtettem, mi lehetett az oka a mellőzésemnek, s bár bizonyítani nem tudom, elmondom. Gyanúm szerint valamilyen okból Oenning nem szereti a szerb játékosokat. Talán a futballban átélt kellemetlen vagy vagy a magánéletben szerzett rossz tapasztalatai miatt mellőzte a Vasas szerb labdarúgóit, s aztán sorra ki is tette őket a keretből. Utolsónak maradtam, s bár tudta, magyar vagyok, vajdasági kötődésem miatt mégis közéjük sorolt.”

photo_camera Könyves Norbert

Könyves most Debrecenbe menekült, ahol portugál edzője lesz.

Különösen erős lett egyébként a Nemzeti Sportnak a hatodik oldala ma. A Könyves-interjú alatt ugyanis ott egy másik beszélgetés, amiben a válogatott Elek Ákos magyarázza el, hogy ugyan nagyon szeretett volna külföldre szerződni, hívták is, de végül nem ment.

„Volt egy dániai ajánlatom, el is gondolkodtam rajta, de végül nemet mondtam rá. A csapat nem indult európai kupában, így nem éreztem kihívásnak.”

Érthető, Elek Ákos eddig játszott már a Manchester Unitedben, az Atletico Madridban, a Juventusnál a török Eskisehirsporban három meccset és a kínai Csangcsun Jatajban 28-at, a csapata 10. lett, Elek pedig hazajött,a Diósgyőrbe. A Diósgyőr sem indult európai kupában, most éppen nyolcadik, onnan derogált a dán bajnokság.

„Maradtam, most már csak a Diósgyőrre koncentrálok.”

Eleket egyébként arról kérdezte a Nemzeti Sport, miért játszott olyan pocsékul a válogatott Feröer ellen kedden. Azt mondta, képtelen volt a csapat felpörögni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.