Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be a Bűn és bűnhődést Oroszországban

A Nemzeti Színház igazgatója az MTI-nek telefonon azt nyilatkozta, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az idén 261. születésnapját ünneplő orosz színházzal, és a téma: Dosztojevszkij. Magyarországon Valerij Fokin orosz író egy kevésbé ismert darabját, a Krokodilust mutatják be novemberben, a Nemzeti Színház vezetője pedig – Dosztojevszkij legkommerszebb regényét – a Bűn és bűnhődést rendezi a szentpétervári Alekszandrinszkij Színházban.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Vitéz lélek című darab próbáján a Nemzeti Színház nyílt napján 2013. szeptember 21-én (Fotó: Földi Imre / MTI)

Mint mondta, már háromszor jártak az orosz színháztól Magyarországon, a közeljövőben diákcserével is bővül a partnerség kaposvári és szentpétervári diákok között. Vidnyánszky Attila elmondta, hogy film- és tévésztárokkal, sorozatszínészekkel, kb. 30 fős színészgárdával dolgozott a darabon, az orosz színészeket nagyon felkészültnek és alázatosnak ismerte meg, a színház pedig nagyon jól szervezett.

Három éve a Nemzeti Színházban mi is láttunk egy Vidnyánszky-komédiát, ilyen volt.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.