130 millió dollárt csinált új turnéjával a Guns 'N Roses

ZENE
2016 szeptember 11., 14:17
comments 52

Kilenc hétig tartott az újra összeállt Guns 'N Roses amerikai turnéja, és annyira bejött a nagy visszatérés, hogy senki közelítőleg annyi pénzt turnézásból nem tudott összekalapozni idén nyáron, mint Axl Rose, Slash és Duff McKagan, akik együtt 1993-ban álltak utoljára közösen színpadon.

A Not in This Lifetime... turné amerikai koncertjeire összesen több mint 1 millió jegyet adtak el 21 helyszínen, és összesen 25 bulit tartottak meg. Ősszel a következő állomás Dél-Amerika lesz, utána jövő év elején Ázsia és Ausztrália következik, így valószínűleg a korábban megszellőztetett budapesti koncertre még várni kell.

Rose és csapata okosan vezették fel az nagy összeborulást. Tavasszal adtak több titok-koncertet Los Angeles-ben, aztán Las Vegas-ban egy duplakoncerttel, a Coachella-fesztiválon két fellépéssel és két mexikóvárosi koncerttel reklámozták az igazából csak júniusban indult turnét. Ezzel már tavasszal kasszíroztak 15 millió dollárt, mikor még el se indult a nagy hadjárat.

A turné során legtöbbet a New York-i MetLife Stadium két koncertje hozott a konyhára: 11,6 millió dollárt kaszáltak az itteni jegyeladásokból, de Chicago, Foxborough és New Jersey is közel 8 millió dollár bevételt jelentett. Összesen 116 millión zártak, ami a tavaszi melegítő-bulikkal együtt már bő 130 milliót jelent.

Ez minden más amerikai turnékasszához képest kiemelkedő eredmény az idei nyáron. A második helyen a Billboard listája szerint Bruce Springsteen áll, aki bandájával 33,6 millió dollárt szedett össze idén nyáron. Ez látszólag sokkal vékonyabb eredmény, de Springsteen január óta folyamatosan színpadon van, és azóta 66 fellépésén bandájával együtt összesen 230 millió dollárt gitározott össze.
(Billboard; a cím feletti és címlapfotón Guns a Coachella fesztiválon. Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for Coachella/AFP.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.