Djokovic nem bírt az új mumusával

sport
2016 szeptember 12., 06:57
comments 3

Stan Wawrinka nyerte a US Opent, a világelső Novak Djokovic legyőzéséhez elég volt négy játszma is.

photo_camera Djokovic és Wawrinka. Fotó: AFP

Djokovic a finálé előtt sokkal kevesebb időt töltött a pályán a US Openen, mint a svájci, mert három ellenfele is feladta sérülés miatt. Nem volt egyértelmű, hogy ez előny-e számára, mert kipihentebb vagy hátrány, mert nincs annyira játékban.

A meccs úgy kezdődött, hogy Djokovic simán behúzza, gyorsabban játszott, mint az ellenfele, magabiztos volt, Wawrinkának nem jöttek be az első adogadásai. De ahelyett, hogy a szerb hamar elintézte volna az első játszmát, végül csak rövidítésben tudta legyűrni a kezdeti gyengeség után életjeleket mutató svájcit.

Aztán Djokovic egyre többet kezdett hibázni, Wawrinka kiegyenlített, majd a bréklabdákat a meccsen szinte végig magabiztosan hárító svájci hozta a harmadik játszmát is.

A torna előtt is különböző sérülésekkel bajlódó Djokovic a negyedik játszmában már láthatóan nem volt rendben, ápolást is kért Wawrinka szervája előtt, amin a svájci kiakadt. A szerbnek jót tett a pihenő, de nem volt már elég jó, hogy fordítani tudjon, Wawrinka behúzta a negyedik játszmát is. Ezzel a 2015-ös Roland Garros után másodszor is legyőzte Djokovicot Grand Slam-döntőben. Djokovic két legutóbbi vereségét GS-döntőben Wawrinkától szenvedte el.

Novak Djokovics–Stan Wawrinka, Wawrinka 7:6, 4:6, 5:7, 3:6.

Wawrinka 31 évesen lett az US Open bajnoka, az elmúlt három évben mindig nyert egy-egy Grand Slamet, és óriási szériában van. Az elmúlt 11 döntőjét mind megnyerte, közte volt az Australian Opent, a Roland Garrost és most már a US Opent is. Harmadik a világranglistán, most már csak Wimbledon hiányzik a trófeák közül.

Djokovicnak tökéletesen indult az éve, amikor a Roland Garroson karrierje során először nyert, akkor elmondhatta magáról, hogy mind a négy nagy torna címvédője, de Wimbledonban hamar elszállt és a US Opent is elbukta most. Lelkileg és fizikailag sem volt jó állapotban az elmúlt hónapokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.