Elismerést kapott az ország leghiggadtabb rendőre

közlekedés
2016 szeptember 12., 12:58
comments 252


Szeptember elején járta be a magyar nyelvű netet a felvétel, amin egy szombathelyi rendőr elképesztő higgadtsággal magyarázza egy közlekedési baleset okozójának, hogy nem adott elsőbbséget, amikor kellett volna.

link Forrás

A videón szereplő rendőrnek rengetegen gratuláltak, és sokan javasolták a rendőrségnek, hogy tüntessék ki Klement Szabolcs József törzsőrmestert.

Ez most meg is történt, a szombathelyi rendőr elismerést kapott.

Kiderült az is, hogy a videón szereplő nő azzal magyarázkodott, hogy sokáig az Amerikai Egyesült Államokban vezetett, és az ott megszokott négy stoptáblás kereszteződés szabályait vette figyelembe. Magyarországon azonban nem létezik ilyen kereszteződés, és a nő elmélete azért is sántít, mert ezt a szabályt csak akkor alkalmazhatta volna, ha előtte meggyőződik arról, hogy a kereszteződésben mindenkinek stoptáblája van. A védett úton viszont értelemszerűen nem láthatott ilyen táblát. (112 Press)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.