Matolcsy barátnője jobban keresett a jegybanknál titkárnőként, mintha főosztályvezető lett volna

politika
2016 szeptember 12., 05:53
comments 398

Az Magyar Nemzeti Bank honlapján feltüntetett főosztályvezetők kétharmada kevesebbet keresett, mint Matolcsy György új barátnője, aki „nemzetközi szakmai titkárként” dolgozott a jegybankelnök mellett. A Népszabadság szerint alig van olyan alkalmazottja az MNB-nek, aki többet keresett volna Vajda Zitánál.

photo_camera Matolcsy György és Vajda Zita.

A jegybank azt közölte a lappal, hogy a korábban jógaoktatóként dolgozó Vajda Zita havi bruttó munkabére 1,73 millió forint volt. Ennél a június végi állapotot mutató adatok szerint még a cégjegyzésre jogosult, vezetői pozícióban, esetleg tanácsadóként dolgozó 116 személy között is van 83 olyan munkatárs, akik kevesebbet kerestek Matolcsy barátnőjénél. A honlapon feltüntetett főosztályvezetők kétharmada is kevesebbet vitt haza, mint ő.

A jegybankban az alkalmazottak létszáma június végén 1307 volt, így a lap szerint Vajda Zita simán a legjobban fizetett 4-5 százalékba tartozhatott.

Vajda Zita 2016 májusáig dolgozott Matolcsy György mellett.

Ráadásul a Vajda Zita Vajda Zita édesanyját, Vajda Péternét foglalkoztató cég (Dokumat Kft.) mind a hat Matolcsy-alapítvánnyal szerződésben állt. Mivel a Dokumat kft. árbevétele mindössze hatvanmillió forint volt tavaly, esélyes, hogy sok más bevételi forrása ennek a cégnek sincs az MNB-s alapítványokon kívül.

Egyébként Vajda Péterné könyvelőként saját kezűleg készített három alapítványi beszámolót 2014-ben: a PADOC, a PAGEO és a PADMA tavalyelőtti beszámolóinak is ő a készítője.

Vajda Zita testvére, Vajda Kitti két trafikcégben is érdekelt volt, az egyiket közvetlenül azelőtt alapították, ahogy a kormány átrendezte a dohánypiacot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt