Orbán a Földközi-tengeren elsüllyesztené a migránsok hajóit

POLITIKA
2016 szeptember 12., 07:44
comments 366

Orbán Viktor felszólalásával kezdi az őszt és a népszavazási kampányt a parlament ma, de a miniszterelnök szűkebb körben - övéi között - már Kötcsén elmondta, hogy mit is kell gondolni a világról szerinte.

Ez elvileg zártkörű rendezvény, de a Fidesz-frakció kedvenc lapja, a Pesti Srácok kiszivárogtatta Orbán legfontosabb üzeneteit.

Egyrészt kiderült, hogy nem is a klasszikus liberalizmussal van baj, hanem a nihilizmussal. És ott tartunk már, hogy Orbán Viktor Csurka István hívja segítségül, ha SZDSZ-ről van szó:

“Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus.

Ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, úgy, mint Juncker, Verhofstadt és Schultz. A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták.

Miként Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan megragadta a dolgok lényegét,

ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe.

Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben. Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva.

Ahogyan Sarkozy is megfogalmazta, a politikai korrektség, a PC nem más, mint gondolatrendőrség, de – szintén Sarkozyval szólva – ideje megszabadulnunk a kisebbségek rémuralmától. Zárójelbe kell tennünk a PC érvrendszert és logikát. Furcsa, de a britek távozása az unióból egyben nagy lehetőség is a szembenézésre; hogy mi az az elit, amelyet egy 65 milliós nagy ország elutasított” - idézi Orbánt a Pesti Srácok.

A miniszterelnöknek van javaslata a Földközi-tengeren érkező migránsok megállítására is:

„Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és

ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni.

Természetesen azzal, hogy minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-hárommilliós menekülttáborba.”

Az is kiderült Orbán beszédéből, hogy mennyivel jobban áll a sajtószabadság helyzete Magyarországon, mint Németországban, ahol lényegében diktatórikus viszonyok vannak:

„Németország a legnehezebb eset, az ottani irányított nyilvánosságban egyelőre lehetetlenség őszintén beszélni a migránskérdésről. Ezt mi csak a diktatúrákból ismerjük, de tudomásul kell vennünk, hogy van olyan demokrácia, ahol a szólásszabadság gyakorlása egzisztenciális kérdés, és bizonyos véleményeket ellenjavallt elmondani.”

Pedig a médiában a Fidesz milyen szép teljesít, éppen Orbán Viktor jelentette be a múlt héten Lengyelországban:

„Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük.”

Orbán Köcsén azt is mondta, hogy nem a migránsokkal van problémája, hanem a brüsszeliekkel, mert „logikus, ha hívják szerencsétleneket, akkor jönnek”. A kormányfő szerint a népszavazással bot kerülhet a küllők közé, a magyar példa pedig hullámot válthat ki Európában, „és a jövő tavaszi választások után már egy más elit kerül az unió intézményeibe”

Ami érdekes felvetés, mert tavasszal csak Hollandiában es Franciaországban lesz választás. Vajon Orbán ott a migránsellenes, szélsőjobbos Geert Wildersnek és a hasonló pályán mozgó Marine Le Pennek drukkol? Amikor az ENSZ emberi jogi biztosa múlt héten Orbánt ezekkel a szélsőségesekkel egy kalap alá véve arról beszélt, hogy a populista politikusok az Iszlám Állam ideológiáját valósítják meg a nemzetiségi vagy vallási alapon tiszta államok szándékával, akkor Szijjártó Péter kis híjján hadat üzent az ENSZ-nek.

Egy igazán riasztó gondolattal zárt Orbán a beszédet. Szerinte az elmúlt hat év gyengesége, hogy nem maradt idő az emberek politikai gondolkodásának, a tudatiparnak a megújítására. Ezért a jövőben sokkal inkább oda kell figyelni az oktatásra és a szellemi tér felpezsdítésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.