A jó öreg szocialista humor: Venezuela elnöke elnevetgélt azon, hogy nincs mit enni

külföld
2016 szeptember 13., 09:27
comments 186
link Forrás

Nicolas Maduro, Venezuela elnöke, aki ellen már százezres tüntetés is volt nemrég, egy tévéműsorban alakított nagyot.

Megkérdezte a közönség egyik tagját, mitől olyan vékony, mire az illető kézmozdulatokkal jelezte, hogy a testmozgástól. Erre a közönség több tagja bekiabált, hogy inkább a "Maduro-diéta" (áruhiány, 480 százalékos infláció, ilyesmi) lehet a dolog mögött.

Ez annyira tetszett az elnöknek, hogy lecsapta a feladott labdát:

"A Maduro-diétától kemény leszel! Nem is lesz majd szükséged viagrára!"

Ami különösen elegáns egy elnöktől, akinek országában a lakosság 60 százaléka napi legalább egy étkezést ki kell, hogy hagyjon. Az El Estimulo nevű venezuelai lap pedig a tréfa után kigyűjtött olyan eseteket a közelmúltból, amikor gyerekek haltak éhen, mert a szüleik nem tudtak ételt venni nekik. (Fusion)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.