Novembertől só sem jöhet Oroszországból

külföld
2016 szeptember 13., 15:10
comments 68

November 1-től a sóra is kiterjeszti az orosz kormány az élelmiszer-embargót, amit azokkal az országokkal szemben hirdetett meg, amik az ukrajnai beavatkozása miatt szankciókat léptettek életbe Oroszország ellen. A erről szóló rendelet kedden jelent meg az orosz kormány tájékoztatási portálján.

Az élelmiszerekre vonatkozó, több szakaszban kiterjesztett importstop az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Norvégiát, Ausztráliát, Albániát, Montenegrót, Izlandot, Liechtensteint és Ukrajnát sújtja.

Dmitrij Medvegyev kormányfő júniusban a jövő év végéig hosszabbította meg az embargót, ami megtiltotta a csirke-, sertés- és marhahús, a tejtermékek, az élő, hűtött és fagyasztott hal, a mogyorófélék és a zöldség meg gyümölcs bevitelét Oroszországba.

A korlátozás alól mentesülnek a bioaktív adalékok, a sport-, gyermek- és egészségügyi élelmiszerek, beleértve a laktózmentes termékeket, a lazac- és pisztráng-, kagyló- és osztrigaivadékot és a vetni meg ültetni való burgonyát, hagymát, cukorrépát, borsót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.