Novembertől só sem jöhet Oroszországból

2016 szeptember 13., kedd 15:10
68

November 1-től a sóra is kiterjeszti az orosz kormány az élelmiszer-embargót, amit azokkal az országokkal szemben hirdetett meg, amik az ukrajnai beavatkozása miatt szankciókat léptettek életbe Oroszország ellen. A erről szóló rendelet kedden jelent meg az orosz kormány tájékoztatási portálján.

Az élelmiszerekre vonatkozó, több szakaszban kiterjesztett importstop az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Norvégiát, Ausztráliát, Albániát, Montenegrót, Izlandot, Liechtensteint és Ukrajnát sújtja.

Dmitrij Medvegyev kormányfő júniusban a jövő év végéig hosszabbította meg az embargót, ami megtiltotta a csirke-, sertés- és marhahús, a tejtermékek, az élő, hűtött és fagyasztott hal, a mogyorófélék és a zöldség meg gyümölcs bevitelét Oroszországba.

A korlátozás alól mentesülnek a bioaktív adalékok, a sport-, gyermek- és egészségügyi élelmiszerek, beleértve a laktózmentes termékeket, a lazac- és pisztráng-, kagyló- és osztrigaivadékot és a vetni meg ültetni való burgonyát, hagymát, cukorrépát, borsót. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt