Beperelték az okosdildó gyártóját, mert túl sok adat gyűjtött a felhasználók szokásairól

A We-Vibe okosdildót gyártó Standard Innovation nevű okosdildógyártó – igen, 2016 van, ez már a jövő, szóval van olyan, "okosdildó" és "okosdildógyártó", szokjunk hozzá – okosdildói adatokat gyűjtenek az okosdildó-felhasználók okosdildózási szokásairól, derült ki egy konferencián néhány hete.

A cég a konferencia után bejelentette, hogy átfogalmazzák a felhasználási feltételeket, hogy a jövőben egyértelmű legyen az adatgyűjtés. A cég nem túl megnyugtató módon "főként anonimizált" adatokat küldött vissza a központba, és piackutatásra használja ezeket az adatokat.

Egy nő máris meglátta a lehetőséget a dologban, és beperelte az okosdildó-gyártót egy illinois-i bíróságon, írja a Courhouse News. A nő legalább öt törvénysértéssel gyanúsítja a céget, és kártérítést követel.

A We-Vibe azért okosdildó, mert egy okostelefonos appról vezérelni, például kész playlisteket lehet összerakni vele, és a mostani app-trendekhez illeszkedve fizetős bónuszokkal extra okosdildó-mozgásokat lehet aktiválni a külön megvásárolt okosdildón. (Vocativ, Courthouse News, Cnet)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.