Már járnak a vezető nélkül Uberek egy amerikai városban

közlekedés
2016 szeptember 14., 16:57
comments 105

Íme, a vezető nélküli Uber:

photo_camera AFP PHOTO / Angelo Merendino

Persze ez még csak tesztüzem, amit az imént indítottak el az amerikai Pittsburghben, és csak technikai értelemben mennek vezető nélküli autók, a gyakorlatban ott ül egy vezető.

A pittsburghi önkormányzat engedélyezte az éles tesztet, de a legtöbb amerikai városban még nincs szabályozás a vezető nélküli személyszállításra, és nem valószínű, hogy az Uber el tudja majd érni, hogy számára kedvezően alkossák meg ezeket a rendeleteket. Már csak azért sem, mert a politikusok soha nem szeretnek olyan rendeleteket hozni, amivel gyakorlatilag munkahelyeket pusztítanak el. Az Uber számára viszont nagyon fontos ez az ügy, a jövőben főleg azon szeretnék növelni a nyereségüket, hogy kiiktatják a fő költségelemet, azaz az emberi sofőröket.

link Forrás

(Qz, Wired)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.