A junior vízilabda-Eb-n elnézték a bírók az eredményt, ezért nem fogadták el, hogy a magyarok kiegyenlítettek, így végül ki is kaptak

sport
2016 szeptember 15., 18:59
comments 49

Horkai György válogatottja 12-12-re mentette a meccset az olaszok ellen, aztán a zsűri döntése után 13-10-re kikapott az alpheni Eb-n – olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán.

Mint írják, Máltát, Görögországot és Montenegrót is legyőzte a magyar válogatott Alphenben, így csoportelsőként végzett az Eb első szakaszában, aztán jöttek az olaszok, akiket az utóbbi időkben szintén sikerült már legyőzni.

Az olaszok végig meggyőző fölényben voltak, 3:22-vel a vége előtt 12-9-re vezettek. De az eredményjelző tábla innentől majdnem a meccs végéig 13 olasz gólt mutatott, pedig csak 12-nél jártak.

A magyar csapat feljött, és 26 másodperccel a vége előtt már 11-nél járt, „lényegében emberhátrányban” – írják. Ezután Horkai időt kért, és 23 másodperccel a vége előtt Nagy Ádám kiegyenlített, így jöhettek volna a büntetők.

Csakhogy a tábla miatt az olaszok azt feltételezték, hogy nyertek, így a zsűri konzultált, és állt a játék. A magyarok mondták, hogy végig jelezték, hogy rossz a kijelző, az olaszok viszont azzal érveltek, hogy azért lazsáltak a végén, mert azt hitték, 13 góllal a zsebükben van a győzelem.

Végül az lett a döntés, hogy 11-9-es olasz vezetésről újra kell játszani az utolsó 3 perc 49 másodpercet.

Itt már az olaszok voltak a jobbak, és 13-10-re megnyerték a mérkőzést.

A magyar csapat minden bizonnyal óvást nyújt be – írja a waterpolo.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.