BKK: Nem húzta le az automata a bérletvásárlót

2016 szeptember 15., csütörtök 16:14
432

Az ATV arról írt, hogy egy olvasója bérletvásárláskor 20 ezrest nyomott a Lehel téri aluljáró BKK-automatájába, de 10 500 helyett csak 500 forintot kapott vissza a 9500 forint megfizetése után. Emiatt panaszt tett, és a 28 nap után reagálva elismerte a túlfizetést, de közölte, hogy nem áll módjukban megtéríteni a kárt – írta az ATV.

A BKK délután közleményben cáfolta a vádat:

„Több hivatalos dokumentum, egyebek mellett az automaták informatikai felügyeleti rendszerének jelentése is azt bizonyítja: nem húszezres, hanem tízezres bankjeggyel fizetett az az utas, aki augusztus 14-én a Lehel téren 9500 forintos bérletet vásárolt. Az alábbi angol nyelvű jelentésből, azaz az automata memóriájából kinyert tranzakciós adatokból látható, hogy a vásárlás tízezer forintos bankjeggyel történt, a visszaadott bankjegy pedig egy ötszáz forintos volt. A lefolytatott vizsgálat alapján nemcsak ez a jelentés, de más, rendelkezésre álló dokumentumok is a BKK álláspontját támasztják alá. Hozzátesszük: augusztus 14-én a Lehel téri automaták egyikénél sem fizettek húszezer forintos bankjeggyel.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt