Ha a magyar bürokrácia úgy akarja, egy parkolóautomata is lehet érthetetlen

nyelv
2016 szeptember 16., 10:28
comments 57

A budapesti nyolcadik kerületben egyébként is kalandos parkolni, de az igazi fejtörő a helyi parkolóautomatákon fogadja az embert:

Nincs az a tősgyökeres józsefvárosi, akinek a fejében lévő atlasz megmondaná, hogy akkor pontosan hol tud az ebből az automatából vásárolt jeggyel parkolni. Aki pedig csak átutazó vendég a kerületben, annak még az okostelefonjával is nehézséget okoz ennek a sokszögnek a feltérképezése.

A fenti példa gyönyörűen illusztrálja, hogy milyen változatos módszerekkel lehet érthetelen szövegekkel összezavarni az ártatlan állampolgárokat. Szerencsére a közérthetőségért küzdőknek is változatos az eszköztára, így mi segítünk a VIII kerületnek, és megmondjuk, mit kellene kiragasztaniuk az automatáikra.

EZT:

Érhetőbb, nem?

A 444 2016-ban is keresi a legérthetetlenebb magyar szövegeket. Ha tudsz ilyet, a

vilagos@444.hu

címen várjuk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt