Ha a magyar bürokrácia úgy akarja, egy parkolóautomata is lehet érthetetlen

nyelv
2016 szeptember 16., 10:28

A budapesti nyolcadik kerületben egyébként is kalandos parkolni, de az igazi fejtörő a helyi parkolóautomatákon fogadja az embert:

Nincs az a tősgyökeres józsefvárosi, akinek a fejében lévő atlasz megmondaná, hogy akkor pontosan hol tud az ebből az automatából vásárolt jeggyel parkolni. Aki pedig csak átutazó vendég a kerületben, annak még az okostelefonjával is nehézséget okoz ennek a sokszögnek a feltérképezése.

A fenti példa gyönyörűen illusztrálja, hogy milyen változatos módszerekkel lehet érthetelen szövegekkel összezavarni az ártatlan állampolgárokat. Szerencsére a közérthetőségért küzdőknek is változatos az eszköztára, így mi segítünk a VIII kerületnek, és megmondjuk, mit kellene kiragasztaniuk az automatáikra.

EZT:

Érhetőbb, nem?

A 444 2016-ban is keresi a legérthetetlenebb magyar szövegeket. Ha tudsz ilyet, a

vilagos@444.hu

címen várjuk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.