Üdv néked, papírforma! - Preview, Day 5

Nincs kategorizálva
2016 szeptember 16., 13:22

Kedden, szerdán és csütörtökön hatan is a Bajnokok Ligája-, valamint az Európa Liga csoportköreinek első fordulójában voltak érdekeltek az angol klubcsapatok közül (3W, 1D, 2L), pénteken folytatódik a bajnokság, jövő héten pedig máris jön a Ligakupa soron következő kanyarja - benne 16 PL-résztvevővel -, egyszóval: beindult a nagyüzem a világ legfaszább bajnokságában. Most végre elválik a szar a víztől, kiderül, kinek mennyire hosszú (erős?) a cserejátékosok számára készített asztalosipari terméke, és arra a kérdésre is választ kapunk, lesz-e olyan idióta szerethető kiscsapat a mezőnyben, amelyik a TV-s pénzzel játó habzsi-dőzsi helyett valamelyik kupasorozat semmihez sem hasonlítható (muhhaha) presztízsértékét helyezi előtérbe. Hajtás után szokás szerint félreverjük a harangokat, eljöljáróban csak annyit, két tipperünk ezúttal minden fronton a tutit szagolja.

Chelsea - Liverpool (péntek, 21:00, Spíler TV)

Nyilván a Chelsea és a Liverpool szurkolók annyira nem örülnek a nemzetközi kupaszereplés hiányának, viszont a semleges nézőknek mindenképpen jó, hogy a forduló rangadóját két kipihent csapat játssza. Természetesen a két edzőzseni, Antonio Conte és Jürgen Klopp miatt is érdekes lesz ez az összecsapás, de valójában ők csak a tejszínhab és a cseresznye (mindenki döntse el, hogy melyik ki) azon a bizonyos tortán. Az elmúlt évek eredményeit böngészve megállapítható, hogy a Chelsea és a Pool meccsein szinte mindig láthatunk gólt vagy gólokat. Egy 2008 februári 0:0-ás bajnoki óta lejátszott 24 tétmérkőzésen összesen egy Ligakupa meccsen nem született gól 90 perc után. Pusztán a számokat vizsgálva összecsapásaik szorosak is, tekintve, hogy ugyanebben az intervallumban a 24 találkozóból mindössze nyolc alkalommal született két-, és csak egy alkalommal háromgólos győzelem.

A Chelsea az előző fordulóban hiába szerzett vezetést a Swansea otthonában, a walesiek fordítani tudtak. Végül azonban a hajrában megint betaláltak, pontosabban megint Diego Costa talált be, így legalább egy pontot tudtak szerezni. A Ligakupában majd kedden utaznak a Leicester Cityhez. Ahhoz a Leicester Cityhez, akiket a Liverpool meglepően simán ütött ki az elmúlt fordulóban. Tulajdonképpen a bajnok szépítő találata is egy védelmi baki utáni ajándék gól volt a Vörösöktől, de négy gombóc mellett ennyi simán belefért. A Pool hét közben majd a Championshipet botrányosan kezdő Derby County együtteséhez látogat egy kis Ligakupázásra. A forduló nyitómeccsén az olasz és a német labdarúgás topedzőitől nem várunk mást, mint a két klub közötti összecsapások hagyományainak folytatását. Gólokat, szoros meccset. Azzal nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, hogy a Chelsea betalál az utolsó 10 percben, viszont ez sem lesz elég a győzelemhez, 2-2 sejlik fel az üveggömbünkben.

Hull City - Arsenal (szombat, 16:00, Spíler TV)

A Hull City-t jó eséllyel vártuk kieső helyre a bajnokság elején, és igaz, hogy ezen a jóslaton továbbra sem változtatnánk, de azért meg kell emelni a kalapunkat a Tigrisek eddigi teljesítménye előtt. Az első két fordulóban szerzett hat pont után igaz, hogy szoros meccsen kikaptak a Manchester Unitedtől, viszont múlt héten el tudtak hozni egy pontot annak a Burnley-nek otthonából, akiket szintén esélyesnek tartunk az utolsó három hely egyikére. Nem véletlenül lett Mike Phelan a hónap edzője augusztusban. Hétközben egy hideg, esős szerda esti kupameccs vár rájuk a Britann, izé Bet365-ben, és bár a Stoke pocsékul indította a szezont, valószínűleg inkább az Arsenal ellen vetik majd be a szűk keret nehéztüzérségi részét. Főleg, mivel az Arsenal rendesen le lesz harcolva a hétközi kupameccs miatt, és legyünk őszinték, nem ugyanaz a kávéház egy párizsi rangadó után felpörögni a Hull és a hétközi Ligakupa-ellenfél Nottingham ellen. Ennek megfelelően Wengerék vért fognak köpni, de azért berántják a három pontot, 1-2 a tippünk.

Leicester City - Burnley (szombat, 16:00)

Tévedtek, akik azt gondolták, hogy Ranieri rókái majd leégnek a BL-ben. Elég sokan vizonáltak csúfos kupaszereplést, már-már az 1995 őszén látott Blackburn szellemének megidézésével. Akkor Shearerék mindössze egy csoportmeccsüket (az utolsót) tudták megnyerni, egyet pedig döntetlenre hozni, és természetesen tökutolsók lettek a csoportjukban. Nyilván ez még a Leicesterrel is megtörténhet, de a Club Brugge idegenbeli kiütéséből (3-0) nem erre következtetünk. A hétvégén a Liverpool ugyan leiskolázta őket, de elég simán felkeltek a padlóról, persze az igazán tökéletes válasz az lenne a károgóknak, ha a kötelező győzelmet is simán szállítanák. Várhatóan rá is fekszenek majd erre a meccsre, és inkább a jövő heti, Chelsea elleni Ligakupa-csörtét adják fel előre. A Burnley magához képest jól áll, van már egy győzelmük - ráadásul nem is akárki, hanem a 'Pool ellen -, legutóbb pedig otthon ikszeltek a szezont bitang jól kezdő Hull-lal. A világ két legjobb bajnokságának címvédője csap össze szombaton, de a kimenetel nem lehet kérdéses: kijön az osztálykülönbség, és a Leicester 3-0-ra nyer.

Manchester City - Bournemouth (szombat, 16:00)

A Manchester City-nek jó napjai vannak. A múlt héten városi derbit játszottak, és az Old Traffordon győzték le a Unitedet (2-1), hét közben pedig BL-meccsen csontozták ki a Borussia Mönchengladbachot, méghozzá nem is akárhogyan. Az özönvíz szerű esőzés miatt kedden el kellett halasztani a találkozót másnapra, a City viszont nem zökkent ki, és - többek között Agüero mesterhármasával - 4-0-ra elkente a Bundesliga tavalyi negyedik helyezettjének száját. Most ráadásul egy könnyebbnek látszó sorozat következhet: a bilikékek jövő héten Wales-be, a Swansea-hoz látogatnak Ligakupázni, de előtte még vélhetően simán berántják a Bournemouth elleni hazai bajnokit is. Eddie Howe fiai elég rosszul kezdték a bajnokságot, de múlt héten végre megszerezték az első győzelmüket - mondjuk hazai pályán, a West Bromwich ellen illett is. Elméletileg ez most lökést adhat nekik, elindulhatnak felfelé, bla-bla-bla. Nem fognak. Majd a Preston North End ellen a kupában vitézkedhetnek, most viszont nem. A City ledarálja őket, 4-0.

West Bromwich Albion - West Ham United (szombat, 16:00)

Ha az NSO-nál dolgoznánk, azt írnánk, csalódott csapatok meccse lesz a szombati WBA-WHU találkozó. A hazaiak ugyan gyűjtögetik a pontokat, de Bournemouth elleni vereségekkel bármikor nehéz helyzetbe tudják sodorni magukat, a West Ham megy úgy rossz, ahogy van. Bilic csapata Antonio pazar góljain kívül lényegében eddig semmit nem mutatott ebben a szezonban, és bár Payet, Lanzini, vagy épp Zaza megtáltosodásában mindig lehet bízni, ha a top 8-10 a cél a csapatnál, akkor sürgősen el kellene kezdeni valami játékra hasonlító dolgot imitálni a pályán. Nagy pech, hogy erre a Hawthorns az egész ország legkevésbé alkalmas helyszíne, ráadásul a nyomás is egyre nagyobb a londoniakon, szóval ebből maximum egy kínkeserves iksz lesz, semmi más. 1-1.

Everton - Middlesbrough (szombat, 18:30, Spíler TV)

A szombati nap egy izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel zárul. Az Everton az utolsó három mérkőzését megnyerte, így jelenleg azonos gólaránnyal, kevesebb rúgott góllal harmadik a tabellán: legutóbb hétfő este, a Sunderlandet intézték el Romelu Lukaku tizenegy perc alatt berámolt mesterhármasával, és várhatóan most sem a hétközi, Norwich elleni kupaccsre fognak tartalékolni. A Boro szépen kezdte a bajnokságot - az első három meccsükön veretlenek maradtak, és behúzták a Tyne-Tees derbit a Sunderland ellen -, de a Palace elleni vereség nagyon nem jött nekik jókor. A Ligakupára mondjuk magasról tehetnek, lévén már az előző fordulóban kiestek a Fulham ellen, így az FA kupa januári indulásáig csak egyetlen fronton kell helytállniuk. Sikerülni fog nekik, de ezt a meccset attól még elveszítik, 4-2 lesz a vége.

Watford – Manchester United (vasárnap, 13:00, Spíler TV)

A Manchester United alaposan végiggondolva, inkább otthon hagyta a keretének jelentős részét és nem vitte el bohóckodni Hollandiába. A United ugyan alulmaradt, de ha választani kellene, egyértelműen a hétvégi három pont lenne előtérben a Vörös Ördögöknél. Mourinho döntései viszont izgathatják a rajongókat, hiszen kérdéses, hogy Smalling visszakerül-e a védelem tengelyébe, esetleg Fellaini most már hosszabb időre a padon találja-e magát. A Watford pedig jelenleg a liga talán legnagyobb talánya, a tavalyi két gólvágó Deeney és Ighalo még keresi formáját, de a szezon első győzelmét hozó múlt heti fordulóban főszerepet vállaltak. Hazai pályán eddig két vereség díszíti Mazzarri csapatának mérlegét, de ezt az Arsenal és a Chelsea ellen sikerült összehozni és alapvetően azokhoz a mérkőzésekhez is sikerült hozzászagolni a darazsaknak. Úgy gondoljuk, hogy ez most sem lesz másként, de pont ezúttal sem társul majd a biztató produkció mellé. 1-2.

Crystal Palace – Stoke City (vasárnap, 15:15)

A Palace ott kezdte az idei szezont, ahol a tavalyit abbahagyta (a pöcegödör fenekén), de a Boro felett aratott meglepetés-győzelme rövid úton a középmezőnybe katapultálta Pardew csapatát. Benteke is megkezdte hatalmas vételára törlesztését - lesz még dolga vele bőven -, és bár Rémy-t postafordultával vissza kellett küldeni a Chelsea-hez, a Selhurst Parkban egyelőre nagyon rózsaszínűnek tűnnek a jövőbeli kilátások. Könnyű dolguk nem lesz a Stoke ellen, igaz, ha valamikor, akkor most simán megfogható Mark Hughes csapata: botrányosan gyengén rajtoltak a ligában, és bár a sorsolásuk sem volt kedvező, az a kilátástalanság, amit a City és a Spurs ellen mutattak, nem sok jót ígér a következő hetekre. Shaqiri ráadásul még mindig sérült, úgyhogy bravúr lesz, ha elhoznak egy pontot Londonból, 1-1.

Southampton – Swansea City (vasárnap, 15:15, Spíler TV)

Aligha akadhat jobb pillanat Claude Puel csapatának megszerezni szezonbeli első győzelmét, mint hazai környezetben a Swansea együttese ellen. Igaz a Szentek csütörtökön még hazai pályán gyűrték le meglepően magabiztosan prágai vendégeiket, ám a kellő rotálás nem maradt el: a legfontosabb kulcsjátékosok lábában vagy kevés játékperc került, vagy egyáltalán nem is voltak pályán. Austin az EL-duplájával ráadásul jelezte, hogy készen áll harcolni a csapatba kerülésért. Összesítésben így mindenképpen a hazaiak irányába billen a mérleg, hiába a hattyúk meglepő pontszerzése és agilis játéka a Chelsea ellen. 2-1.

Tottenham Hotspur – Sunderland (vasárnap, 17:30, Spíler TV)

Kellemetlen pofonba szaladt bele a Tottenham Hotspur csapata a hét közepén a Monaco elleni Bajnokok Ligája találkozón. Pochettino csapatáról sokan jövendöltük, hogy bármennyire is jónak tűnnek a dolgok, a helyzet bizony igen kellemetlenül is alakulhat ebben a szezonban. Bár a bajnokságban nem áll rosszul a legénység, mintha a növekvő terhek egyre inkább kihatnának a lábakra és sokkal hullámzóbb teljesítményt okoznak, mint azt a drukkerek remélték. Moyes csapatának legyűrése ezzel együtt nem jelenthet gondot a hazaiaknak, hiszen hiába Defoe, Kirchoff vagy Januzaj, ez a Sunderland egyelőre bizony gyalázatosan gyenge. Jó, igaz, a sorsolásuk sem volt eddig éppen kedvező, de ha az Everton ellen mutatott játékukat - az egyszerűség kedvéért most nevezzük így azt a valamit, amit kiraktak a pályára - nézzük, akkor bizony nem sok kapaszkodni valót találunk egy esetleges Tottenham elleni pontszerzésre vonatkozóan. 2-0.

A harangokat péntekre és a szombati játéknap nagy részére Mark29, vasárnapra pedig Stanleykubrick kongatta. A képeket a PL hivatalos oldaláról és egy csomó nívós angol portálról nyúltuk. Tippeljetek, fantáziáljatok, kommenteljetek, vasárnap pedig sztrímeljétek a Sky-t nézzétek mc_deere-t a Spíleren, az első két meccset fogja ő szakérteni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.