Az oroszok szerint az amerikaiak által vezetett koalíció Aszad katonáit bombázta

külföld
2016 szeptember 17., 18:59
comments 80

Az orosz védelmi minisztérium szerint az egyik amerikaiak által vezetett bombázásban meghalt a szír kormányerők hadseregének 62 katonája. Igor Konashenkov főtábornok szerint a légitámadást Deir el-Zour közelében hajtotta végre szombaton két F-16-os és két A-10-es vadászgép. Az orosz tiszt nem mondta meg, hogy a gépek melyik országhoz tartoztak, de azt állította, a nemzetközi koalíció résztvevői voltak. A szír kormányerőknek ősz óta az oroszok nyújtanak támogatást a polgárháborúban.

link Forrás
Az orosz tiszt szerint a gépek Irak felől érkeztek. A szír hatóságok szerint a 62 halott mellett 100 ember megsérült a támadásban.
, hogy az amerikaiak miatt akár meg is bukhat a hétfőn életbe léptetett, szíriai tűzszünet. (
AP
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.