Feltűnően gyakran váltott pozíciót Matolcsy barátnője a Nemzetgazdasági Minisztériumban

A Népszabadság ír arról, hogy Vajda Zita karrierje nem a jegybanknál, hanem még Matolcsy György minisztersége idején a minisztériumban kezdődött.

És végigkövetve karrierjét, hamar kiderül, hogy valószínűleg mindenhez érthetett. A fiatal nőt pályázat nélkül vették fel 2010. július 1-jétől, majd így alakult a pályafutása:

  • a belgazdaságért felelős államtitkárság (2010. jú­lius 1.–október 4.)
  • energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkárság (2010. október 5.–2011. március 25.),
  • a makrogazdasági főosztály (2011. március 26.–2012. május 31.)
  • a gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkárság (2012. június 1.–június 29.)
  • majd a tervezés-koordiná­ciós osztály (2012. június 30.–2013. már­cius 5.).

Ez összesen négy eltérő területet fed le. A lap megpendít egy másik olvasatot is, miszerint Vajda valójában annyira nem is volt hasznos munkaerő a minisztériumban, csak mivel nem lehetett kirúgni, ezért inkább ide-oda rakosgatták.

Aztán 2013 márciuásban Matolcsy ment az MNB élére, Vajda pedig két nappal később követte, ekkor lett a jegybank nemzetközi szakmai titkára.

A Népszabadság szerette volna megkérdezni Matolcsy Györgyöt is, de nem kaptak választ kérdéseikre. Igaz, legutóbb is egyszerűen elmenekült előlük a jegybank elnöke, amikor az ügyről kérdezték volna.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.