Kiosztotta Kövér Lászlót a Német Labdarúgó Szövetség, miután a házelnök a német focit is belekeverte a kvótakampányba

POLITIKA
2016 szeptember 17., 15:55
comments 319

Kövér László a héten egy jászberényi fórumon beszélt arról, hogy szerinte az integráció kudarca a világbajnok német fociválogatott, mert ott ugyanis Mesut Özil nem énekli a himnuszt. Azt mondta, ”tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”. Igaz, hogy Özil már Németországban született, de ettől függetlenül Kövér őt is ugyanúgy migránsnak tartja, mert a szülei Törökországból érkeztek.

photo_camera Mesut Özil - Fotó: Kieran McManus / BPI / DPPI

A házelnök kijelentésével kapcsolatban a 168 Óra megkereste a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB), akik egészen máshogy látják a dolgot:

A német labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.”

Végül a lapnak megjegyezték, hogy a szabad véleménynyilvánítás jegyében persze Kövér azt beszél, amit akar.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.