Kiosztotta Kövér Lászlót a Német Labdarúgó Szövetség, miután a házelnök a német focit is belekeverte a kvótakampányba

Kövér László a héten egy jászberényi fórumon beszélt arról, hogy szerinte az integráció kudarca a világbajnok német fociválogatott, mert ott ugyanis Mesut Özil nem énekli a himnuszt. Azt mondta, ”tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”. Igaz, hogy Özil már Németországban született, de ettől függetlenül Kövér őt is ugyanúgy migránsnak tartja, mert a szülei Törökországból érkeztek.

Mesut Özil - Fotó: Kieran McManus / BPI / DPPI

A házelnök kijelentésével kapcsolatban a 168 Óra megkereste a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB), akik egészen máshogy látják a dolgot:

A német labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.”

Végül a lapnak megjegyezték, hogy a szabad véleménynyilvánítás jegyében persze Kövér azt beszél, amit akar.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.