A Fidesz azt üzeni a cigányoknak, hogy a migránsok elveszik a segélyüket

2016 szeptember 14., szerda 9:53
423

Nem tartalékol már a Fidesz a népszavazási toborzásban, a jászberényi migránsfórumon az Index tudósítása szerint bevetettek mindent, volt migránsvicc, facebookos muszlimzaklatás, de még Kövér László is előkerült, mégpedig a legjobb formájában.

Orbánhoz hasonlóan ő is elsüllyesztené a migránsok hajóit, egyenesen kilőné azokat, kifigyelte, hogy a német válogatottban nem éneklik a himnuszt bevándorlók a háborúban pedig európai katonák harcolnak a migránsok szabadságáért, akik viszont elmenekülnek.

A szokásosnál egy kicsit erősebb, de ami valódi újdonság volt, az a romák nyílt úszítása a migránsok ellen.

Nem minden előzmény nélkül a romák és a migránsok sorsának összekötése.

Trócsányi László igazságügyi miniszter tavaly májusban Berlinben azt mondta:

Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.

Ugyanő volt az, aki aztán októberben az iszlám radikalizációtól féltette a 10-12 milliós európai roma lakosságot.

Hogy Trócsányi nemcsak a magánvéleményét mondta el, az tavaly szeptemberben kiderült Orbán Viktornak nagykövetek előtt elmondott beszédéből, amiben arra célzott, hogy nekünk lényegében megvannak a magunk migránsai, a romák:

„Nekünk is az az adottságunk, függetlenül, hogy ki mit gondol róla, hogy szereti-e a túrós csuszát, vagy nem, Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték. Ezt mi megörököltük, ez a mi helyzetünk. Ez egy adottság. Ezt senki nem kifogásolhatja, se így, se úgy. Nekünk kell ezzel együtt élnünk. De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt egy nagyszámú roma kisebbséggel. Sőt, amikor az a roma kisebbség egy része Kanada felé megy, akkor inkább azt akarjuk világossá tenni, hogy szeretnénk, ha maradnának, és rendeznénk a velük való együttélés nagy kérdéseit, hogy maradhassanak."

És most, a népszavazási kampány hajrájában jutottunk el oda, hogy Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere már „roma polgártársainkhoz” szólt, mert nekik is fontos tétje van a népszavazásnak.

A gondolatmenete ez volt: a romáknak be kell látniuk, hogy „minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, „innen vonjuk el az erőt”. Az Index tudósítása szerint a polgármester lényegében kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt