Németországban felgyújtották a szélsőjobboldali AfD elnökének autóját

külföld
2016 szeptember 17., 18:35
comments 183

Péntek este Lipcsében ismeretlenek felgyújtották a szélsőjobboldali AfD (Alternatíva Németországért) elnökének autóját. Szombaton a rendőrség is megerősített, hogy gyújtogatás történt, de a nyomozás még tart. A támadás után Frauke Petry a Twitteren reagált, azt írta:„Felgyújtották az autómat. Hova vezet ez?”

link Forrás
Nem ez az első alkalom, hogy támadást követtek el az AfD tagjai ellen: Tavaly a pár alelnökének, Beatrix von Storchnak gyújtották fel az autójóját, nemrég pedig
. (
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.