Merénylet volt, de nincs nyoma terrorszervezetnek a New York-i robbantás mögött

külföld
2016 szeptember 18., 14:59
comments 95

Andrew Cuomo New York-i kormányzó beszámolt az éjszakai New York-i robbanás utáni nyomozás állásáról:

"Jelenleg nincs nyoma annak, hogy a nemzetközi terrorizmusnak köze lenne az incidenshez, de a nyomozás még nagyon nagyon korai stádiumban van, szinte csak most kezdődött. Minden attól függ, hogy mit értünk terrorizmus alatt. Egy bomba felrobbantása New Yorkban mindenképpen terrorista merénylet, ám ennek most nincs köze a nemzetközi terrorizmushoz" - fejtegette.

Vagyis jó eséllyel sem az Iszlám Államnak, sem más szervezetnek nincs köze ahhoz, hogy egy kukában egy bomba robbant szombatról vasárnapra virradó éjjel. A merényletben 29 ember megsebesült.

Tart a helyszínelés a merénylet színhelyén. Fotó: AFP/ Stephanie Keith
photo_camera Tart a helyszínelés a merénylet színhelyén. Fotó: AFP/ Stephanie Keith

A város polgármestere, Bill de Blasio korábban ugyanezt mondta: a robbanás szándékos volt, tehát nem baleset történt, de nincs nyoma annak, hogy valamely ismert terrorszervezet intézte volna.

A rendőrök a robbanás közelében találtak egy kuktából készített másik bombát is, amelyet mobiltelefonnal lehetett volna működésbe hozni.

"Akárki is helyezte el a bombákat, el fogjuk kapni és bíróság elé állítjuk" - jelentette ki Cuomo. (CNN, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.