Harrach Péter szerint a Fidesz nélkül is bejutna a KDNP a parlamentbe

Az Origónak adott interjút a KDNP frakcióvezetője, amiből két gondolatot emelünk ki. Harrach Péter szerint a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságnak kettős feladata van: egyrészt a helyzet feltárása és megismertetése, másrészt pedig a közel-keleti országokban nyújtott segítség koordinálása. A KDNP-s politikus szerint is egyedülálló a világon az államtitkárság,

"kormányzati szerv Magyarországon létesült először, de hasonló célú segítségnyújtás különböző szervezeti formában a világ más részein is megvalósult."

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Arra a kérdésre, hogy sokan vetik-e a párt szemére, hogy csak a Fidesz kegyéből vannak a parlamentben, Harrach úgy felelt, hogy

"ismerjük a tényeket. Szavazóinkat a szövetség mögé állítottuk. Ha pedig olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámunk. Jelenleg semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgjuk."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.