Harrach Péter szerint a Fidesz nélkül is bejutna a KDNP a parlamentbe

politika
2016 szeptember 19., 05:24
comments 168

Az Origónak adott interjút a KDNP frakcióvezetője, amiből két gondolatot emelünk ki. Harrach Péter szerint a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságnak kettős feladata van: egyrészt a helyzet feltárása és megismertetése, másrészt pedig a közel-keleti országokban nyújtott segítség koordinálása. A KDNP-s politikus szerint is egyedülálló a világon az államtitkárság,

"kormányzati szerv Magyarországon létesült először, de hasonló célú segítségnyújtás különböző szervezeti formában a világ más részein is megvalósult."

photo_camera MTI Fotó: Bruzák Noémi

Arra a kérdésre, hogy sokan vetik-e a párt szemére, hogy csak a Fidesz kegyéből vannak a parlamentben, Harrach úgy felelt, hogy

"ismerjük a tényeket. Szavazóinkat a szövetség mögé állítottuk. Ha pedig olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámunk. Jelenleg semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgjuk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.