Harrach Péter szerint a Fidesz nélkül is bejutna a KDNP a parlamentbe

2016 szeptember 19., hétfő 5:24
168

Az Origónak adott interjút a KDNP frakcióvezetője, amiből két gondolatot emelünk ki. Harrach Péter szerint a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságnak kettős feladata van: egyrészt a helyzet feltárása és megismertetése, másrészt pedig a közel-keleti országokban nyújtott segítség koordinálása. A KDNP-s politikus szerint is egyedülálló a világon az államtitkárság,

"kormányzati szerv Magyarországon létesült először, de hasonló célú segítségnyújtás különböző szervezeti formában a világ más részein is megvalósult."

MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi

Arra a kérdésre, hogy sokan vetik-e a párt szemére, hogy csak a Fidesz kegyéből vannak a parlamentben, Harrach úgy felelt, hogy

"ismerjük a tényeket. Szavazóinkat a szövetség mögé állítottuk. Ha pedig olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámunk. Jelenleg semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgjuk."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt