Találós kérdés: mikori tankönyvben szerepel ez az illusztráció és képaláírás?

TECH
2016 szeptember 19., 08:53
comments 571

Igen, igen, tudom, hogy nem volt igazi sport, hiszen mindenki kitalálta, hogy ez egy 2016-ban kinyomtatott magyar állami általános iskolai számtechkönyv részlete. Oké, hogy a könyv első kiadása eredetileg 2003-as, de annál durvább, hogy ezt 2016-ban valami lelkiismeretlen vagy ennyire ostoba társaság képes volt újra kinyomtatni.

Joggal mondhatnád, hogy ilyen buta vagy szemétláda ember nincs is, mint akik ezt kitalálták, megcsinálták és engedélyezték. Csakhogy én rájöttem a megoldásra, pont abból, hogy az illetékesek nyilván nem sötét gazemberek.

Hanem akkor mik? Hát bölcsek, akik tudják, hogy a mai gyerekek úgyis egész nap számítózni és telefonozni fognak, ezért fékek és ellensúlyok beszerelésével egy kicsit lassítani próbálnak ezen a tempón.

„Mi lenne például, ha a számtech praktikus, szórakoztató és izgalmas tárgy helyett nagyobb szemétség lenne, mint egy kémiába oltott történelem?” - gondolták a Bölcsek és megalkották a magyar számítástechnika-oktatást. Ügyesen csinálták - mondom annak az embernek a hangján, aki kérdezte már ki a gyerekeit Norton Commander-dolgozat előtt a CD mint adathordozó különböző fajtáiból és mátrixnyomtatóból.

A képeket Boglarr posztolta ki a tumblrjére. Ő még nem látta át a fenti összefüggést, ezért a következő szöveggel:

Húgom most lesz nyolcadikos, ez az informatika tankönyve. 2003-ban írták. 2016-ban újranyomták. Oké, nekem is ez volt nyolcadikban, és már mi sem használtuk egyáltalán, tuti ők sem fogják, de mi vesz rá embereket, hogy egy 2003-as informatikakönyvet majdhogynem teljesen változatlanul újranyomjanak 13 évvel később és vajon miért kell ezt adni a gyerekeknek?

Minek?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt