Új alkalmazással tarolná le a turistapiacot a Google

utazás
2016 szeptember 19., 17:02
comments 37

Hétfőn mutatta be legújabb fejlesztését a Google: a Trips névre keresztelt mobilos alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető mától. A program nagyot vállal: utazásaink alatt gyakorlatilag mindenben segédkezni akar nekünk, a repülőjegyek megvásárlásától egészen az utolsó vacsoráig.

A Trips 200 városhoz már most is tartalmaz előre elkészített ajánlót, amiben programok, éttermek és hasonló lehetőségek váltják egymást, de ezen túl is, bárhova esünk be, az alkalmazás segít összegyűjteni minden releváns információt. Mellette pedig a Trips épít a Google-ben elkövetett keresési előzményeinkre, azaz elvileg olyan programokat ajánl, melyek szerinte érdekelhetnek minket.

link Forrás

És az egész működik offline is: indulás előtt minden releváns dolgot lementhetünk a telefonunkra, beleértve térképeket, útvonalakat, és így tovább.

Az alkalmazást csak Google-fiókba belépve lehet használni, engem az első belépés után a közelmúlt összes utazásának emléke fogadott, a program meglehetősen pontosan tudta, mikor és hova repültem az elmúlt 2 évben és ezeket a városokat dobta fel ötletként ismét.

A program központi eleme egy Mit akarok csinálni jellegű fül, ahol gyakorlatilag programot segít összeállítani a Trips, aszerint, hogy mennyi időt töltenénk a városban, illetve belevesz minden olyan korábbi dolgot, amit korábban esetleg elmentettünk vagy feljegyeztünk magunknak a helyről. Lehet tematikus ötleteket is kérni, például múzeumlátogatás, bevásárlás vagy általános városnézés irányába.

Ha pedig olyan helyre utazunk, ahol van adatforgalmunk, valós időben jelzi a program, céljaink közül mi van épp nyitva, milyen idő van, mit szokás ilyenkor csinálni. És van egy "szerencsésnek érzem magam" jellegű gomb is, amire egy véletlenszerű programot ajánl fel az alkalmazás.

Ahogy a Verge kritikája is írja, ha valakit zavar, hogy a Google minden lépését követi, alighanem hülyét fog kapni a Tripstől. Aki viszont már túltette magát ezen, annak elég hasznos eszköz lehet nyaralásokkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.