A New York-i, a londoni és a párizsi polgármester közösen áll ki a bevándorlók mellett

2016 szeptember 20., kedd 8:02
555

Az eheti migrációs ENSZ-csúcshoz időzítve közös cikket írt Bill de Blasio New York-i, Anne Hidalgo párizsi és Sadiq Khan londoni polgármester. A New York Timesban megelent, "A mi bevándorlóink, a mi erősségünk" című cikkben saját városaik példáin keresztül hívják fel a világ vezetőinek figyelmét, hogy adjanak hatékonyabb választ a humanitárius válságra.

BIll de Blasio (GABRIEL BOUYS / AFP)

Azt írják, tisztában vannak a veszélyekkel, és felismerik, hogy a biztonság az elsődleges minden állampolgár számára. "De hiba lenne radikálisnak és veszélyesnek beállítani a bevándorló és menekült közösségeket: tapasztalataink szerint a militáns erőszak rendkívül ritka. Ezért továbbra is befogadónak kell lennünk, és harcolnunk kell az egyre erősödő idegengyűlölet ellen, mert az csak további marginalizációhoz vezet, miközben nem lesz ettől nagyobb a biztonság."

"Mi megtesszük, ami tőlünk telik. A városainkra továbbra is a befogadás lesz jellemző, ezért támogatjuk az olyan szolgálatatásokat és programokat, amelyek minden városlakót, így a bevándorló közösségeket is segítik, és amelyek segítségével mindenki a város részének érezheti magát."

Anne Hidalgo. Kép: Wikipedia

Példának a New York-i és párizsi kerületi személyi igazolványokat hozzák fel. Szerintük ez is olyan intézkedés, ami növeli az odatartozás érzését, és ezek segítségével könnyebben hozzá lehet férni banki, könyvtári és egyéb szolgáltatásokhoz.

New Yorkban a rendőrség is részt vett a kerületi igazolvány-programban, mert a lakók hajlamosabbak bűncselekményeket bejelenteni, ha van valami igazolványuk, amit a hatóságok elismernek.

Sadiq Khan. Kép: Wikipedia

Befektetni a bevándorlók integrációjába nemcsak a helyes, hanem az okos dolog is, írják, mert hasznos képességeket hoznak magukkal, és mindhárom városnak sok haszna vált belőlük. New Yorkban például a kis üzletek tulajdonosainak majdnem fele bevándorló, akik adóznak és munkahelyeket teremtenek.

"A városaink a frontvonalban segítenek azoknak, akik a veszély elől menekülnek" - írják. Párizsban a város szívében nyílik menekültközpont, Londonban a kísérő nélkül érkezett gyerekeknek nyújtott segítséget hozzák fel példának.

"Tudjuk, hogy az olyan politika, ami a sokszínűséget és a befogadást hirdeti, sikeres" - írják a cikk végén.

(Borítókép: Londonban menekültek által használt mentőmellényeket terítettek ki, hogy felhívják a figyelmet az ENSZ-csúcsra. Jay Shaw Baker/NurPhoto)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt