A brit kormány 285 millió fontot tapsolt el Szent Ilona repülőterére, ahol nem tudnak leszállni a gépek, akkora a szél

A brit kormány nagyon szeretett volna segíteni a semmi, pontosabban az Atlanti óceán kellős közepén található, meglehetősen lepukkant szigetének, Szent Ilonának, ahol mindössze négyezren laknak, és ahová annak idején Napóleont száműzték: el is határozták, hogy 285 millió fontból (100 milliárd forint) építenek egy fasza repülőteret, ahol majd tömegével landolnak a turisták, újra felvirágoztatandó a valaha virágzó gyarmatbirodalom elvirágzott maradványának gazdaságát.

A helyiek rendkívül megörültek az ötletnek, egymás után építették a szállodákat a turistáknak, akik majd özönlenek Szent Ilonára. Csakhogy a turisták nem özönlenek, mert kiderült: a 285 millió fontos repülőtéren akkora a szél, hogy az utasszállító gépek egyszerűen képtelenek leszállni.

Itt van az első pilóta, akinek élete kockáztatásával sikerült a manőver:

A jó Szent Ilonaiak most kártérítést követelnek, de a sziget Nagy-Britannia által kinevezett kormányzója, Lisa Phillips közölte: a brit kormány nem felelős az elmaradt haszonért. (The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.