A brit kormány 285 millió fontot tapsolt el Szent Ilona repülőterére, ahol nem tudnak leszállni a gépek, akkora a szél

utazás
2016 szeptember 22., 10:19
comments 60

A brit kormány nagyon szeretett volna segíteni a semmi, pontosabban az Atlanti óceán kellős közepén található, meglehetősen lepukkant szigetének, Szent Ilonának, ahol mindössze négyezren laknak, és ahová annak idején Napóleont száműzték: el is határozták, hogy 285 millió fontból (100 milliárd forint) építenek egy fasza repülőteret, ahol majd tömegével landolnak a turisták, újra felvirágoztatandó a valaha virágzó gyarmatbirodalom elvirágzott maradványának gazdaságát.

A helyiek rendkívül megörültek az ötletnek, egymás után építették a szállodákat a turistáknak, akik majd özönlenek Szent Ilonára. Csakhogy a turisták nem özönlenek, mert kiderült: a 285 millió fontos repülőtéren akkora a szél, hogy az utasszállító gépek egyszerűen képtelenek leszállni.

Itt van az első pilóta, akinek élete kockáztatásával sikerült a manőver:

A jó Szent Ilonaiak most kártérítést követelnek, de a sziget Nagy-Britannia által kinevezett kormányzója, Lisa Phillips közölte: a brit kormány nem felelős az elmaradt haszonért. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt