Félmilliárd Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el 2014-ben

2016 szeptember 22., csütörtök 20:10

Kb. 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén – jelentette be a Yahoo. (Külön szép, hogy már csak akkor, amikor a cég eddigi, önálló formájában megszűnt, miután a Verizon felvásárolta.)

A cég szerint a hackerek a kb. félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az emailcím, a jelszavak és a telefonszámok. A Yahoo azt állítja, hogy a bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a kibertámadás végrehajtóinak. A hackerek kilétét nem taglalták, de azt mondták, jelenleg nincsenek a Yahoo számítógépes rendszerében.

A Yahoo azt is közölte, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolta a felhasználóinak, hogy ha 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg, de a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta. Azt is kérte, hogy a felhasználók ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges „gyanús” tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amik gyanús emailcímekről érkeztek. (MTI)