Félmilliárd Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el 2014-ben

Kb. 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén – jelentette be a Yahoo. (Külön szép, hogy már csak akkor, amikor a cég eddigi, önálló formájában megszűnt, miután a Verizon felvásárolta.)

A cég szerint a hackerek a kb. félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az emailcím, a jelszavak és a telefonszámok. A Yahoo azt állítja, hogy a bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a kibertámadás végrehajtóinak. A hackerek kilétét nem taglalták, de azt mondták, jelenleg nincsenek a Yahoo számítógépes rendszerében.

A Yahoo azt is közölte, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolta a felhasználóinak, hogy ha 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg, de a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta. Azt is kérte, hogy a felhasználók ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges „gyanús” tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amik gyanús emailcímekről érkeztek. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.