Nemzetbiztonságilag védett intézményt hallgattak le az állami média lehallgatói

media
2016 szeptember 22., 07:05

Újabb érdekes részletet vett elő az Index az állami média vezetőinek lehallgatási ügyében. Miután március végén véletlenül kiderült, hogy Vaszily Miklós MTVA-vezérigazgató irodája be volt poloskázva, egyre-másra derülnek ki az érdekes részletek az ügyről. Legutóbb arról írtunk, hogy Várhegyi Attila, korábban hűtlen kezelés miatt elítélt szolnoki polgármester, jelenlegi MTVA-tanácsadó valami hihetetlen véletlen eredményeként éppen azokat a szobákat használta, ahol a lehallgatóberendezéseket megtalálták.

Az új érdekesség az, hogy az MTVA teljes szervezete nemzetbiztonsági védelem alá esik. Az Indexnek megerősítette az állami média, hogy a Belügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium és az Alkotmányvédelmi Hivatal szakosodott szerveinek mind van faladata az MTVA objektuma védelmében, ahogyan erről a vonatkozó kormányhatározat (2009/2015. [XII. 29.]) is rendelkezik.

Na de akkor hogyan poloskázhattak be az épületben több szobát is, ha egyszer a titkosszolgálatok védték az épületet?

– teheti fel a kérdést magában az olvasó. Erre persze nincs válasz, legfeljebb további kérdések. Ilyen silányul működnek a titkosszolgálatok, hogy egy ilyen szervezett lehallgatást sem észlelnek egy védett objektumban? Tudtak róla, de nem tettek semmit? Kémkedés is történt?

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.