Oktatói Hálózat: A felnövő nemzedékek gyűlöletre nevelése aláássa az ország jövőjét

2016 szeptember 22., csütörtök 5:52
232

A tavalyi oktatási tüntetések szervezőiként ismertté vált Oktatói Hálózat közleményt adott ki, amiben a kormányzati menekültellenes uszítókampánnyal szembeni helytelenítésüknek adnak hangot.

„A menekültellenes kampány a gyűlölködés tüzét élesztgeti az emberekben, és ezzel robbanásveszélyes helyzetet teremt az oktatásban is. A felnövekvő nemzedékek gyűlöletre nevelése aláássa az ország jövőjét. Magyarország ereje mindig a befogadásban volt, a magyar nép és a magyar nyelv már régen eltűnt volna a Kárpát-medencéből, ha nem fogadjuk be az érkezőket”

– szól a közlemény.

A szerveződés szerint beférkőzött az idegenellenesség az oktatási intézményekbe, és ez sokat árt az itt tanuló több ezer külföldi ösztöndíjasnak, menekültnek, az itthon tanító külföldi tanároknak. Az Oktatói Hálózat arra kéri a diákokat, hogy egyenrangú partnerként kezeljék külföldi diáktársaikat, az oktatókat pedig arra, hogy "eddigi gyakorlatuknak megfelelően semmilyen módon ne engedjék be a gyűlölet eszméit az egyetem falai közé".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt