Máris visszavonulót fújt a Google, mégsem tárolja határozatlan ideig a felhasználók beszélgetéseit

tech
2016 szeptember 23., 11:03
comments 20

Máris változtatott új chatkliense, az Allo alkalmazási feltételein a Google. Az Allo publikálásakor az eredeti ígéretekkel szemben nem adott lehetőséget a felhasználóknak üzeneteik törlésére, azokat a Google "határozatlan ideig" tárolhatta volna a szerverein, ráadásul úgy, hogy az üzenetek tartalma feloldható volt, vagyis kérésre bármikor át tudták volna adni a hatóságoknak.

"A Google úgy döntött, hogy a tervezettel ellentétben, biztosítja a felhasználóknak a Google Allo adatai feletti kontrollt, melynek keretében a rendszer addig tárolja a titkosított csetüzeneteket, amíg a felhasználó úgy nem dönt, hogy törli azokat. Egyetlen üzenet, de akár egy egész beszélgetés is törölhető az alkalmazáson belül" - mondta a Google egyik szóvivője.

Emellett a kliens végpontok közti titkosításra is alkalmas lesz inkognitó módban, illetve immár az is beállítható lesz, hogy automatikusan milyen időközönként törlődjenek az üzenetek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.