„Ne lőjön, nincsen nála fegyver” – könyörgött a felesége, mégis lelőtték a színesbőrű férfit

2016 szeptember 23., péntek 18:38
402

Napok óta áll a bál, tüntetések zajlanak és kijárási tilalom van az észak-karolinai Charlotte-ban, miután a rendőrség kedden lelőtt egy fegyvertelen színesbőrű férfit, Keith Lamont Scottot, állítólag azért, mert fegyver volt nála.

A férfi felesége is szemtanúja volt az esetnek. Amint felfogta, mi történik, videózni kezdett. A felvételt a család azért hozta nyilvánosságra, mert a rendőrség nem volt hajlandó közzétenni a saját videóját.

A videón az látszik, hogy a rendőr fegyvert fog a férfire és azt mondja, „Dobja el a fegyverét”, miközben az az autóban ül. A felesége, a videót rögzítő Rakeyia Scott azt kiabálja, hogy „Ne lőjön, nincs fegyvere!”, illetve, hogy „Nem csinál semmit, csak beveszi a gyógyszerét!”

A nő ezután a férjéhez fordul és azt mondja neki: „Keith, ne csináld!” A rendőr ezután lelövi a férfit.

„Lelőtte?” – kérdezi Rakeyia a rendőrtől. „Ajánlom, hogy életben legyen. Semmit nem követett el”. A férfit ezután kórházba szállították, ahol meghalt.

Keith Scott ügyvédje azt állítja, a férfinak semmi köze nem volt a bűnügyhöz, amivel kapcsolatban a rendőrök a kocsijához tévedtek. Ő csak a fiát várta, aki az iskolából érkezett éppen. A család szerint a férfinál nem volt fegyver, mikor lelőtték, illetve hogy valóban csak a gyógyszeréért nyúlt, amit egy 2015-ben szerzett agyi sérülés miatt kellett szednie. (Huffington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt