Rosszul lett a kirgiz elnök, Moszkvába ment kezelésre

Almazbek Atambajev éppen az ENSZ Közgyűlésre utazott volna New Yorkba, amikor a törökországi átszállásnál rosszul lett a repülőtéren. Erős mellkasi fájdalmai miatt úgy döntött, nem is folytatja az útját, helyette inkább Oroszországba repült kezelésre.

Később az Atambajevet kezelő egyik kirgiz orvos is Moszkvába repült otthonról.

Jobboldalon : Cahiagín Elbegdordzs mongolm mellette Emomali Rahmon tádzsik elnök, középen Atambajev. Baloldalt Tomislav Nikolic szerb és Lukasenka fehérorsz elnök. Ez a remek kép Kínában, egy II. világháborús megemlékezésen készült (Xinhua/Zhang Jun)

Atambajev 2011 óta vezeti a korábban több forradalommal, tüntetéssel és puccsokkal is vezetőket váltó, többnyire muszlim lakosságú, 6 milliós Kirgizisztánt, ami a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságok közül az egyik legnyomorultabb. Kirgizisztánnál csak Tádzsikisztán szegényebb a volt szovjet tagköztársaságok közül.

Atambajevnek eddig nem volt gondja az egészségével, és az ország partnerei izgulhatnak is, hiszen az utóbbi 5 évben, Atambajev uralma alatt valamivel nyugodtabb politikai időszak köszöntött az országra. (Reuters)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.