Rosszul lett a kirgiz elnök, Moszkvába ment kezelésre

külföld
2016 szeptember 23., 06:35
comments 52

Almazbek Atambajev éppen az ENSZ Közgyűlésre utazott volna New Yorkba, amikor a törökországi átszállásnál rosszul lett a repülőtéren. Erős mellkasi fájdalmai miatt úgy döntött, nem is folytatja az útját, helyette inkább Oroszországba repült kezelésre.

Később az Atambajevet kezelő egyik kirgiz orvos is Moszkvába repült otthonról.

photo_camera Jobboldalon : Cahiagín Elbegdordzs mongolm mellette Emomali Rahmon tádzsik elnök, középen Atambajev. Baloldalt Tomislav Nikolic szerb és Lukasenka fehérorsz elnök. Ez a remek kép Kínában, egy II. világháborús megemlékezésen készült (Xinhua/Zhang Jun)

Atambajev 2011 óta vezeti a korábban több forradalommal, tüntetéssel és puccsokkal is vezetőket váltó, többnyire muszlim lakosságú, 6 milliós Kirgizisztánt, ami a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságok közül az egyik legnyomorultabb. Kirgizisztánnál csak Tádzsikisztán szegényebb a volt szovjet tagköztársaságok közül.

Atambajevnek eddig nem volt gondja az egészségével, és az ország partnerei izgulhatnak is, hiszen az utóbbi 5 évben, Atambajev uralma alatt valamivel nyugodtabb politikai időszak köszöntött az országra. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.