Vona Gábornak nem volt, mert nem is lehetett gyanús a KGB-s csirkeszárny

politika
2016 szeptember 23., 08:11
comments 116

Az N1 Tv hosszú interjút készített Vona Gáborral. Egyetlen részletet emelnénk most ki, amiben Vona Gábort az N1 riportere arról kérdezte, hogy Vona már a Jobbik elnökeként vacsorázott – az Oroszországnak való kémkedéssel gyanúsított – Kovács Béla villájában, és, ha minden igaz, csirkeszárnyat evett:

link Forrás

Az ezután elhangzó beszélgetést az ügy súlya miatt szó szerint idézzük

Vona Gábor: Volt ilyen, igen.

N1 Tv: Nem is szereti a csirkeszárnyat.

Vona Gábor: Nem szeretem a csirkeszárnyat.

N1 Tv: Az nem tűnt fel, hogy egy Szvetlána nevű nő készíti a csirkeszárnyat, aki a 80-as évektől 2003-ig Moszkvában volt, majd aztán idejött? Nem tűnt fel, hogy egy villában van? Ott nem volt nagyon KGB-gyanús a környezet?

Vona Gábor: De nem voltam villában, és gondoljon bele, hogy találkozik az egyik párttársának a feleségével, aki csirkeszárnyat készít. Most ebben mi a gyanús?

N1 Tv: Ööö, hát az például, hogy 1986-tól 2003-ig ott élnek Moszkvában, és havonta járnak vissza.

Vona Gábor: De én honnan tudjam, hogy ki hol élt, hát ott elém hoztak egy csirkeszárnyat – nagyon nem szeretem a csirkeszárnyat, de udvariasságból megettem –, de fogalmam nem volt, hogy a hölgy, aki a csirkeszárnyat készíti, kicsoda. Kérdeztem volna, hogy: „Ne haragudjon, ön 83-ban hol tartózkodott, mielőtt nekem idetette ezt a csirkeszárnyat?” Abszurd.

Animáció: Botos Tamás
photo_camera Animáció: Botos Tamás

N1 Tv: Érthető, tehát nem keltett gyanút semmi.

Vona Gábor: Nem. Nem.

N1 Tv: Tehát akkor lehet, hogy ha kémek, akkor ügyes kémek. Vagy ön nem figyelt eléggé.

Vona Gábor: Viszont ez a csirkeszárny most megmaradt, látom, önnek is, nekem is, legközelebb oda fogok figyelni. Aki csirkeszárnyat tesz elém, ott most mindenképpen meg fogom kérdezni az előéletét.

N1 Tv: Csak javasolni tudom.

A lényeg még egyszer, röviden

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.