Vona Gábornak nem volt, mert nem is lehetett gyanús a KGB-s csirkeszárny

2016 szeptember 23., péntek 8:11
117

Az N1 Tv hosszú interjút készített Vona Gáborral. Egyetlen részletet emelnénk most ki, amiben Vona Gábort az N1 riportere arról kérdezte, hogy Vona már a Jobbik elnökeként vacsorázott – az Oroszországnak való kémkedéssel gyanúsított – Kovács Béla villájában, és, ha minden igaz, csirkeszárnyat evett:


Az ezután elhangzó beszélgetést az ügy súlya miatt szó szerint idézzük

Vona Gábor: Volt ilyen, igen.

N1 Tv: Nem is szereti a csirkeszárnyat.

Vona Gábor: Nem szeretem a csirkeszárnyat.

N1 Tv: Az nem tűnt fel, hogy egy Szvetlána nevű nő készíti a csirkeszárnyat, aki a 80-as évektől 2003-ig Moszkvában volt, majd aztán idejött? Nem tűnt fel, hogy egy villában van? Ott nem volt nagyon KGB-gyanús a környezet?

Vona Gábor: De nem voltam villában, és gondoljon bele, hogy találkozik az egyik párttársának a feleségével, aki csirkeszárnyat készít. Most ebben mi a gyanús?

N1 Tv: Ööö, hát az például, hogy 1986-tól 2003-ig ott élnek Moszkvában, és havonta járnak vissza.

Vona Gábor: De én honnan tudjam, hogy ki hol élt, hát ott elém hoztak egy csirkeszárnyat – nagyon nem szeretem a csirkeszárnyat, de udvariasságból megettem –, de fogalmam nem volt, hogy a hölgy, aki a csirkeszárnyat készíti, kicsoda. Kérdeztem volna, hogy: „Ne haragudjon, ön 83-ban hol tartózkodott, mielőtt nekem idetette ezt a csirkeszárnyat?” Abszurd.

Animáció: Botos Tamás

N1 Tv: Érthető, tehát nem keltett gyanút semmi.

Vona Gábor: Nem. Nem.

N1 Tv: Tehát akkor lehet, hogy ha kémek, akkor ügyes kémek. Vagy ön nem figyelt eléggé.

Vona Gábor: Viszont ez a csirkeszárny most megmaradt, látom, önnek is, nekem is, legközelebb oda fogok figyelni. Aki csirkeszárnyat tesz elém, ott most mindenképpen meg fogom kérdezni az előéletét.

N1 Tv: Csak javasolni tudom.

A lényeg még egyszer, röviden

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt