Orbán Viktor nem fogad el támogatást az EU-tól a menekültválság kezelésére

POLITIKA
2016 szeptember 24., 15:19
comments 184

Miközben a kormánypárti politikusok hetek óta azzal hakniznak az országban, hogy a kvóták miatt a magyar rászorulóktól kellene elvenni a menekültek ellátásához szükséges pénzt, Orbán Viktor a bécsi migrációs csúcson azt mondta:

Magyarországnak, amelynek eddig csaknem 150 milliárd forintjába került a határvédelem, egyetlen eurót sem kért az Európai Uniótól.Fotó: AFP/Christof Stache

A magyar miniszterelnök ugyanakkor kifogásolta, hogy az EU nem megfelelően osztja el a menekültválság kezelésére szént forrásokat. Szerinte aránytalan „a pénzt mindig Olaszország és Görögország kapja”, miközben Bulgária, Macedónia és Szerbia „szégyentelenül kis összeget” kap. Kérte ezért, hogy az utóbbi három országnak folyósítsanak több forrást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.