Több ezren tüntettek a túl szigorú abortusztörvény ellen Írországban

külföld
2016 szeptember 24., 20:26
comments 203

Több ezren vonultak utcára Dublinban, hogy a túl szigorú, írországi abortusztörvény ellen tiltakozzanak. A tüntetők azt követelték, írjanak ki népszavazást a törvény visszavonásáról. Ehhez azonban módosítani kellene az ír alkotmányt is, mivel annak nyolcadik kiegészítése megtiltja az abortuszt. Ennek alapján csak akkor engedélyezhető a terhességmegszakítás, ha az anya élete veszélyben van.

Az esőben menetelő tüntetők azt skandálták: „Az én testem, az én döntésem!” Az egyik tüntető a Reutersnek azt mondta, a nők joga eldönteni, hogy mit akar, és nevetséges, ha az egyház vagy az állam bele akar szólni. Mi történik a testükkel. Az ír közösségek a dublinival párhuzamosan hasonló tüntetéseket szerveztek Berlinben, Melbourne-ben és Londonban is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.