Dolgok, amik nélkül értelmetlenül sivár az élet vol. MMMCCXLI: kutyajelmez halloweenszentekra

MŰVÉSZET
2016 szeptember 26., 05:10
comments 16

Kedves hallgatóink! Ugyan még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zölldell a migráns az ablak előtt, de én már látom amottan a téli világot, amelynek dere – és egy türelmetlen skinhead – már meg-megüté a költő fejét, ahogyan egyébiránt maga a felocsúdó költő is mondja Anyám tyúkja című, méltán híres vígeposzában.

Nyakunkon van minden. Zusammen.

Rövidest itt a Halottak napja Mindenszentek Halloween, a népszerű német speedmetálzenekar világszerte gyökeret vert ünnepe, és ilyenkor ősi magyar szokás szerint a legények horrorfilmnek öltöznek, abban ijesztgetik a leányokat, amíg azok termékenyek nem lesznek.

Az idei wellhalloween kihagyhatatlan slágerterméke a képünkön látható, és sajnos csak az Amerikai Egyesült Államokból konvertibilis valutáért beszerezhető, nyilván kínai kutyajelmez, amelynek segítségével (kapcsolatosan) rendellenes fogazatú, véritalozó életmódot folytató, kegyetlen, fényérzékeny román vajdává varázsolhatja háztáji kedvencét. (Ad notam: Ejmiakő Tyúkanyó Kend A Szobában Lakik Itt Band: „Megy a Juhász Péter a szamáron”, három és...)

Ezzel a lenyűgöző, drákói Drakula-kutyajelmezzel biztosan ön lesz a helyiség kalapácsa Mindenhaloweenhalottakkor, kutyatulajdonosi minőségében éppúgy, mint magánemberként.

Mindig tartsa szem előtt: fényesebb a láncnál a pedál! Az utca nem játszótér! És nekem nehogy már Pató Pál úr legyen, aki ágyban párnák közt halna meg, ahelyett, hogy holttestén át fújó paripák száguldanának a kivivott diadalra, és kicsengetné azt a nyamvadt 23 dodót (plusz szállítás) erre a wunderkosztümra! A hülyének is megéri, na. (És akkor Önről még nem beszéltünk.)

Az Ön ifju szívében a lángsugarú nyár, benne virít az egész kurva kikelet? Nosza, ez az Ön kutya-Drakula-jelmeze (Drakula-kutyajelmeze?), tárcsázzon most, mint az őrült, ki letépte láncát! Az első négyszázezer vásárló ajándék 444-előfizetést kap!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.