Lecseréltek a mozikban egy filmet, hogy ne látszódjon egy kormánybarát producer

KULTÚRA
2016 szeptember 30., 04:43
comments 97

A Népszabadság értesülése szerint visszahívták a Kút című magyar film összes kópiáját a mozikból.

Egy hete megy a film, eddig hétezren látták, de aki ezután nézi meg, az 3 másodperccel rövidebbet lát, mint aki eddig nézte meg. (Szily László is megnézte, neki nagyon tetszett.)

A filmből azt a jelenetet vágták ki, amikor a Hír TV Páholy című műsora megy egy tévén, és Kálomista Gábor szerepel benne. Kálomista az egyik legtöbb produkciót gyártó filmes és tévés producer Magyarországon, a köztévé több műsorának a szállítója, és a Thália Színház vezetője.

A Népszabadság nem tudta kideríteni, hogy miért kellett a kormányközeli üzletembert kivágni a filmből, erre sem Kálomista, se a forgalmazó, se a rendező nem válaszolt. A lap emlékeztet, hogy a rendszerváltás óta már mozikban menő filmet utólag nem vágtak még meg. (nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.