Nem jött érte a mentő, rossz volt a CT

Egészségügy
2016 szeptember 30., 05:00
comments 256

Egy 37 éves nő rosszul lett Ecser közelében az autópályán vezetés közben. Vele volt a lánya is.

A nőnek sikerült a leállósávba kormányozni és megállítani az autót, és telefonon értesítenie a mentőket és a férjét. Mindez néhány napja, este hat óra után pár perccel történt. A nő ezután már csak kisebb időkre tért magához, fájlalta a mellkasát, nem tudta értelmes szavakká formálni a hangokat, arca, keze zsibbadt. Infartkust és agyvérzést kapott.

A nő rokonai jóval előbb érkeztek meg, mint a mentők. A rokonok hiába mondták, hogy elviszik kórházba a beteget, ha megmondják hol fogadnák, a mentőszolgálat diszpécsere nem segített ebben sem.

A mentő csak másfél óra múlva érkezett meg. Aztán elvitték egy olyan kórházba, ahol nem működött a CT.

A mentőszolgálat szerint egy nem lélegző csecsemőhöz kellett átirányítani a nőért induló kocsit, és több mentőautó meg nem volt.

Így mire a megfelelő helyre került, eltelt az a három óra, ami alatt gyógyszerrel hatékonyan lehetett volna kezelni, és jó eséllyel ki lehetett volna zárni a szövetkárosodás lehetőségét. (nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.