Az MKKP megtámadja az NVB határozatát a Kúrián

A Magyar Kétfarkú Putya Párt reakcióra arra, hogy a Nemzeti Választási Bizottság szerint „súlyosan jogsértő” a Kétfarkú Kutya Párt választási mobilalkalmazása:

  1. Állunk minden vizsgálat elé. Az NVB határozatát meg fogjuk támadni a Kúrián.
  2. Az applikáció semmilyen személyes adatot nem kezel. Ha szükséges, ezt a forráskóddal is fogjuk bizonyítani a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság előtt.
  3. Az applikáció nem teszi lehetővé, hogy a szavazólapról készített fénykép beküldője azonosítható legyen, így nem séti a titkosságot. Egyébként ahogyan az NVB határozata is rámutat, a választópolgárnak joga van elmondani, hogy miként szavazott. Nem értjük, hogy akkor anonim módon miért ne tehetné közzé a szavazólapról készült fényképet.
  4. A választási szervek iránti közbizalmat éppen az ilyen NVB határozatok rombolják. Vak aki nem látja, hogy milyen sokan félnek attól, hogy csalás lesz a választáson. Az applikáció éppen hogy elősegíti, hogy a bizalom erősödjön a választást lebonyolító szervek munkájában.
  5. Az NVB határozata jövő szerdán 16 órakor válik jogerőssé. Amíg nem jogerős, addig nem fejt ki joghatást, ezért nem befolyásolja az applikáció használatát vasárnap.