Egy magyar bevándorló történetével mutatja be a Quartz a Brexit utáni angol migrációs helyzetet

2016 október 2., vasárnap 10:25
88

Egy hosszú de érdekes cikk jelent meg a Quartzon a Brexit hatásairól, illetve arról, hogy a gyakorlatban létezik-e "európai állampolgárság".

Ebben a cikkben idéznek egy Stella Creasy nevű brit munkáspárti parlamenti képviselőt, aki kampánya közben Londonban egyik nap egy magyar nőt szidalmazó szomáliai asszonyt vett észre. A szomáliai, már a Brexit után, azt kiabálta a magyar nőnek, hogy menjen vissza, ahonnan jött, és ne vegye el a lánya munkáját.

A QZ egy picit azt boncolgatja, hogy melyiküknek lehet "több joga" Londonban élni és dolgozni, de főleg azt, hogy a különböző szereplőknek hogyan csapódhattak le a történtek.

A brit képviselőnek, és egyáltalán, a született angolok többségének valószínűleg úgy, hogy két külföldi veszekszik egymással az ő városukban. A szomáliai asszony feltehetően azt érezte, hogy ő hiába kockáztatott, jött el Angliába, áldozott fel olyan sokat, hogy a gyerekeinek jobb, brit élete legyen, jön valaki és könnyedén elveszi előlük ezeket a dolgokat. A magyar nő valószínűleg úgy érezte, hogy európaiként, egy európai országban szidalmazza őt egy külföldi.

A QZ aztán ebből nyitja ki, hogy mit gondolnak a britek az "európai állampolgárságról", és azt is megpróbálják megfejteni, hogy miért olyan keveset.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt