Gulyás Gergely: Politikailag mindenképpen érvényes lesz a népszavazás

2016 október 2., vasárnap 15:13
161

"Politikai értelemben akkor is érvényes lesz a népszavazás, ha a részvételi arány nem haladja meg az 50 százalékot"

- szemlézi Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnökének az El País spanyol baloldali napilapnak adott vasárnapi interjúját az MTI.


Gulyás szerint is csak az számít, hogy a NEM-ek legyenek döntő többségben, ez már elegendő felhatalmazás a magyar kormánynak, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a többi európai kabinet vezetőivel.  

Gulyás azt is mondta, szerinte egyébként az európai polgárok többsége egyetért a magyarokkal. Példát is akarnak mutatni a többi tagállamnak, hogy igenis kinyílváníthatják ellenakaratukat az Európai Bizottsággal szemben.

Ezen túl ellőtte az ismert paneleket arról, hogy a menekülteket a krízistérségekben kell megsegíteni, nem minden bevándorló terrorista, viszont elég sok terrorista bevándorló, és hogy a kvóta nem megoldás.

A kormánypárt emberei az elmúlt egy hétben látványosan visszakoztak, miután a belső méréseik már előre mutatták, hogy nem lesz érvényes a népszavazás. Orbán Viktor elmúlt heti megnyilvánulásain, a teljes hátraarcon mutatkozik ez meg a leglátványosabban, de ezt vetítette előre Kósa Lajos frakcióvezető gyenge trükkje is arról, hogy az IGEN-ek győzelme esetén a kormány lemond.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt