"Akik a Fidesz kommunikációját irányítják, lenézik az embereket" - írja a Magyar Krónika főszerkesztője

politika
2016 október 03., 02:42
comments 89

Sok mindent mondtak vasárnap este a Fidesz politikusai, de egy dolgot mintha egyenesen a kommunikációs központban tiltottak volna le:

hogy bármilyen szempontból kudarcot, vagy hibákat emlegessenek az érvénytelen népszavazás után.

Sőt, azt sem nagyon mondta ki senki a beszédében, hogy a népszavazás érvénytelen volt, inkább elsöprő sikerről beszéltek.

Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője a nagyon kevés Fidesz-közeli arc egyike, aki szembement ezzel, és a Mandineren megjelent cikke rögtön így kezdődik:

kudarc lett ebből, ne kerteljünk.

Bencsik (aki korábban is volt már hasonlóan kritikus), azt írja:

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok, akik a Fidesz kommunikációját irányítják, lenézik az embereket."

Szerinte a párt kommunikációjában "elkezdtek tőmondatokban riogatni, de azt aztán reggel, éjjel meg este".

"Sikerült előállítani egy ronda és agresszív kampányt, amitől elég sok embernek elment a gusztusa az egésztől."

A Fidesznek a kudarc Bencsik szerint ezzel együtt sem fog ártani, mert "a választók többsége nem örül annak, hogy érvénytelen lett a népszavazás, nem örül a brüsszeli elit megerősödésének, és végső soron továbbra is a Fideszben látja az egyetlen erőt, amely legalább megpróbált tenni ellene". (Mandiner)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.