Leváltották az MTVA biztonsági vezetőit a lehallgatási botrány miatt

bűnügy
2016 október 06., 07:57
comments 38

Menesztették a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól Kovács István biztonsági vezetőt és helyettesét, Tarjányi Tamást - írja a Népszabadság.

A lap szerint Vaszily Miklós vezérigazgató döntése összefügg a lehallgatási üggyel, ami hónapok óta gyűrűzik az intézmény körül, ahol az immáron nem csak megbízottként dolgozó Vaszily szeptember elején több osztályt és szervezeti egységet is közvetlen felügyelete alá vont.

A döntést a vezérigazgató mégsem egyedül hozta meg: úgy tudjuk, abban ezúttal is részt vett a közmédia irányításában fontos szerepet játszó Várhegyi Attila tanácsadó is.

„A felek abban állapodtak meg, hogy nem nyilatkoznak a munkaviszony megszűnésének körülményeiről" – írta a lapnak válaszlevelében az MTVA, hozzátéve, hogy a cég kötelékét is el kellett hagyniuk az érintetteknek.

A lehallgatási ügy miatt Vas Imre és Enyedi Csaba érintett igazgatók az ügy tisztázásáig felmentésüket kérték. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.