Leváltották az MTVA biztonsági vezetőit a lehallgatási botrány miatt

bűnügy
2016 október 06., 07:57

Menesztették a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól Kovács István biztonsági vezetőt és helyettesét, Tarjányi Tamást - írja a Népszabadság.

A lap szerint Vaszily Miklós vezérigazgató döntése összefügg a lehallgatási üggyel, ami hónapok óta gyűrűzik az intézmény körül, ahol az immáron nem csak megbízottként dolgozó Vaszily szeptember elején több osztályt és szervezeti egységet is közvetlen felügyelete alá vont.

A döntést a vezérigazgató mégsem egyedül hozta meg: úgy tudjuk, abban ezúttal is részt vett a közmédia irányításában fontos szerepet játszó Várhegyi Attila tanácsadó is.

„A felek abban állapodtak meg, hogy nem nyilatkoznak a munkaviszony megszűnésének körülményeiről" – írta a lapnak válaszlevelében az MTVA, hozzátéve, hogy a cég kötelékét is el kellett hagyniuk az érintetteknek.

A lehallgatási ügy miatt Vas Imre és Enyedi Csaba érintett igazgatók az ügy tisztázásáig felmentésüket kérték. (Népszabadság)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.