Az amerikai gépek lelövésével fenyegetőznek az oroszok

külföld
2016 október 07., 04:49
comments 370

Bár ez már-már lehetetlennek tűnt, csütörtökön sikerült tovább élezni az orosz-amerikai viszonyt. Az orosz hadügyminisztérium közleményben jelezte, hogy

lelövik az amerikai légierő gépeit,

ha azok Basar el-Aszad ellen indítanának légicsapást.

„Had emlékeztessem az ún. amerikai »stratégákat«: a latakiai és tartuszi orosz támaszpontokat S-400-as és S-300-as légvédelmi rendszerek védik, ezek hatótávolsága pedig meglepheti az azonosítatlan repülő tárgyakat” – írták a közleményben.

A két említett légvédelmi rakétarendszer papíron 300, illetve 200 kilométeres körzetben képes repülőgépek megsemmisítésére.

link Forrás

Oroszország és az Egyesült Államok viszonya hétfőn érte el mélypontját, amikor előbb az Egyesült Államok jelentette be, hogy felfüggeszt minden egyeztetést Oroszországgal a szíriai helyzetről, majd Putyin jelentette be, hogy országa felfüggeszti az atomfegyvergyártásra is alkalmas plutóniumkészletek megsemmisítéséről 2010-ben véglegesített szerződésben foglalt kötelezettségei végrehajtását. (Via The Moscow Times. Címlapképünkön egy S-300-as rendszer láthatóÖ

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.