Oroszország atomtöltet kilövésére alkalmas rakétákat visz a kalinyingrádi területre

külföld
2016 október 08., 11:09
comments 134

Az orosz hadsereg Iszkander-M típusú rakétákat szállított Oroszország legnyugatibb területére, a kalinyingrádi enklávéba. Ez két dolog miatt idegesíti a NATO-t:

  1. a kalinyingrádi enklávé Lengyelországgal és Litvániával szomszédos, és
  2. az Iszkander-M egy olyan rövid hatótávolságú, hadszíntéri kvázi-ballisztikus rakétarendszer, ami atomtöltet célba juttatására is alkalmas.
photo_camera Iszkander-M hordozójármű egy moszkvai katonai parádén. (Forrás: Wikipédia by A.Savin)

A hagyományosan ruszofób lengyel politikai elit értelemszerűen fázik attól a gondolattól, hogy ilyen orosz fegyverek legyenek a szomszédjában, ezért Varsó és a NATO is elítélően nyilatkozott az orosz lépésről.

Az orosz hadsereg azonban annyival válaszolt, hogy a rakétákat egy gyakorlatra szállították a kalinyingrádi területre, és már korábban is többször voltak Iszaknder-M-ek azon a vidéken. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.