A kolumbiai elnök a gerillaháború áldozatainak ajánlja fel a Nobel-békedíjjal járó közel egymillió dollárt

külföld
2016 október 09., 20:18
comments 81

Az AFP számolt be róla, hogy a kolumbiai békét majdnem összehozó, de aztán népszavazáson egyelőre elbukó, de fáradozásaiért mégiscsak Nobel-békedíjat kapó Juan Manuel Santos jótékonysági célra ajánlja fel a díjjal járó összeget.


link Forrás

A pénzdíjazás minden évben változik, 2016-ban 923,179 dollár jár egy Nobel-díj mellé. Ezt idén a fél évszázadon át húzódó gerillaharcok áldozatai, illetve feltehetően az áldozatok hozzátartózói kapják majd meg.

Arról, hogy hogyan jött össze majdnem a békemegállapodás a kormány és a szélsőbalos terroristák/gerillák, a FARC tagjai között és hogyan siklott ez egy népszavazáson félre, részletesen is írtunk:

2016 október 06., 03:00
Mi a jó ég történt Kolumbiában?

Hiába írta alá az elnök és a gerillavezér a békeszerződést, az egy népszavazáson hajszállal, de megbukott. Ki és miért nem akart ilyen békét? És mi lesz most az elkeseredett országban?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.