Orbán Viktor szerint az érvénytelen népszavazás egyértelműen kifejezi az emberek akaratát

Úgy érzem, hogy szép szöveget alkottunk. Ez javára válik a magyar alkotmánynak és egyértelműen kifejezi az emberek akaratát – mondta ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor a kvótanépszavazásról és a novembertől érvénybe lépő alkotmánymódosítás szövegéről.

A rádió Vasárnapi Újság című műsorában a szokásokkal ellentétben nem élőben, hanem felvételről ment az elképesztően groteszk anyag, amiben a miniszterelnök úgy beszél az országról és az emberek akaratának szabadságáról, mintha például nem pont tegnap szüntetett volna meg politikai okokból egy újságot egyik pillanatról a másikra.

Úgy látom tehát, hogy demokratizálódik Európa, egyre több ország ismeri föl, hogy olyan fontos kérdésben, mint a bevándorlás, nem vállalhatják a politikai vezetők a nép jóváhagyása nélkül a döntéseket

– folytatta a miniszterelnök, akinek egyébként egyetlen ország sem, pláne demokratikus európai országok vezetői nem gratuláltak a népszavazás eredményéhez.

Azt sajnálom, hogy csak negyvenegynéhány százalékos volt a részvétel, vagyis még sokat kell dolgoznunk azon, hogy több polgár éljen a választójogával

– vonta le a végső konklúziót, amivel lehetetlen vitatkozni.