Orbán Viktor szerint az érvénytelen népszavazás egyértelműen kifejezi az emberek akaratát

belföld
2016 október 09., 06:28
comments 303

Úgy érzem, hogy szép szöveget alkottunk. Ez javára válik a magyar alkotmánynak és egyértelműen kifejezi az emberek akaratát – mondta ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor a kvótanépszavazásról és a novembertől érvénybe lépő alkotmánymódosítás szövegéről.

A rádió Vasárnapi Újság című műsorában a szokásokkal ellentétben nem élőben, hanem felvételről ment az elképesztően groteszk anyag, amiben a miniszterelnök úgy beszél az országról és az emberek akaratának szabadságáról, mintha például nem pont tegnap szüntetett volna meg politikai okokból egy újságot egyik pillanatról a másikra.

Úgy látom tehát, hogy demokratizálódik Európa, egyre több ország ismeri föl, hogy olyan fontos kérdésben, mint a bevándorlás, nem vállalhatják a politikai vezetők a nép jóváhagyása nélkül a döntéseket

– folytatta a miniszterelnök, akinek egyébként egyetlen ország sem, pláne demokratikus európai országok vezetői nem gratuláltak a népszavazás eredményéhez.

Azt sajnálom, hogy csak negyvenegynéhány százalékos volt a részvétel, vagyis még sokat kell dolgoznunk azon, hogy több polgár éljen a választójogával

– vonta le a végső konklúziót, amivel lehetetlen vitatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.