Matolcsyék kedvenc kivitelezői építenek konferenciaközpontot a Matolcsy-alapítványoknak a várban

POLITIKA
2016 október 10., 10:11
comments 25

Ugyanaz a cég nyert a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány közbeszerzését az I. kerületi Lónyay-Hatvany villa kivitelezésének projektmenedzsmenti munkáira, mint amelyik azzal került be a hírekbe, hogy számos Pallas Athéné alapítványi ingatlant is átalakít jó pénzért, ráadásul Matolcsy György fiának nyaralót és luxusloftot is kivitelezett, miközben egy másik Szemerey-kötődésű céggel pedig várbeli luxushotel-apartmant fejlesztett.A kívülről már felújított Hatvany-villa a budai várban. Forrás: R. Jenő / Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5

Az Átlátszó szerint az épület kivitelezésének műszaki ellenőrzését a DVM Desing Kft. végezheti, amelynek két tulajdonosa is ügyvezető az Eiffel Palace Kft.-ben, amitől 2014-ben az MNB nettó 45,3 millió euróért vette meg az Eiffel Palace irodaházat. A DVM Design testvércége, a DVM Costruction több mint 400 millió forintért alakíthat ki „exkluzív teret” az irodaház hetedik emeletén, immár jegybanki megrendelésre.

A villát Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány 11,2 millió euróért, vagyis 3,4 milliárd forintért vette meg a Budapanoráma Kft.-től 2014 decemberében.

Az Átlátszó megemlíti, hogy a most eredményt hirdetett két közbeszerzés 17-17 millió forint értékű, a két győztes korábban is dolgozott már az MNB-nek. A DVM Design szintén 17 millióért az Úri utcai jegybanki épület-átalakításnál is végezhet műszaki ellenőrzést. Ráadásul a mostani közbeszerzések lebonyolítása annyira hasonlít a korábbi ügymenethez, hogy nem csak a győztesek, hanem még a vesztes ajánlattevők is ugyanazok voltak, mint korábbi közbeszerzéseknél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.