Eladták a Matolcsy-kör házi kivitelezőcégét

A cég jelenlegi menedzsmentje megvásárolja a Raw Development Kft-t, derült ki a cég által küldött közleményből. Az új tulajdonos a Faberco Bt., amelynek tulajdonosa a Raw ügyvezetője, Schiff György. A tulajdonosváltás pár napja, július 29-én történt meg.

Matolcsy Ádám balatonfüredi mezőgazdasági melléképületének látványterve via Raw Development

A Raw Development eredetileg azzal került be a hírekbe, hogy számos Pallas Athéné alapítványi ingatlant is átalakít jó pénzért, miközben több erős szálon is Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György unokatestvér-bridzspartneréhez kötődik. Aztán kiderült, hogy Matolcsy György fiának nyaralót és luxusloftot is kivitelez, egy másik Szemerey-kötődésű céggel pedig várbeli luxushotel-apartmant fejleszt.

A Raw Development Kft. referenciái.

A Raw Development alapítója és eddigi tulajdonosa egy olyan cég, a Lakásépítő T.2-Invest Kft., amit Szemerey Tamás, Matolcsy György bridzspartner-unokatestvére alapított. Ez a cég 2013 augusztusa óta három magánszemély tulajdonában van, akik közül ketten Szemerey alkalmazottai voltak. Egyébként Szemerey bankja, a Növekedési Hitel Bank 465 millió forinttal hitelezi a Lakásépítő T.2-t.

A Raw vezetése büszke arra, hogy az építőipari konjunktúrában rejlő lehetőségeket megragadva a cégnek az elmúlt időszakban sikerült megvetnie a lábát a mérnöki szolgáltatások területén, céljai között pedig újabb piaci megbízások elnyerése és a mérnökállomány bővítése szerepel. A Raw új tulajdonosa e célok megvalósítása érdekében döntött a cég megvásárlása mellett.” – írja közleményében a cég.