"Azt mondom, nem lesz többé kinyomtatva olyan újság, hogy Népszabadság"

Petõ Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese a napilap Bécsi úti székházánál, mielőtt a lap munkatársai megpróbálták felvenni a munkát október 9-én (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Pető Péter, a Népszabadság jelenlegi-, és Tamás Ervin, a lap egykori főszerkesztő-helyettese beszélget hallgatókkal az ELTE Média Tanszékén, ahol állítólag egy tűt sem lehet leejteni, olyan sokan vannak a diákok és érdeklődők.

Pető azt mondta, gyakorlatilag kijelenthető: többet nem fog kinyomtatva megjelenni a Népszabadság, és jelenleg leginkább azért harcolnak, hogy legalább a lap archívuma elérhető maradjon.

A helyettes részben arra is utalhatott, hogy augusztusban MKB-zálogjogot jegyeztek be a "Népszabadság" és "Népszabi" címkékre.

Pető arról is beszélt, az elsődleges prioritásuk most az, hogy a Mediaworks vezetését rábírják arra, tudassák a mintegy 80 munkavállalójukkal, mik a további tervek, mert papíron senkit nem rúgtak ki. Egyelőre "csak" az újság szűnt meg, és most "családos emberek ülnek és fogalmuk sincs, mi lesz velük".

A 444 is ott van a beszélgetésen, később részletesen beszámolunk az elhangzottakról.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.